Simen Eeckhout

Simen, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat ik vind dat de gesprekken en de onderwerpen die aan bod komen in Zwijgen is geen optie een zo groot mogelijk publiek moeten bereiken. “De mensen” moeten opnieuw leren nadenken over het leven en de essentie daarvan, zonder te blijven hangen in de non-discussies die hen worden aangepraat. Misschien kan Zwijgen is geen optie daar wel bij helpen.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Na mijn studies in de Journalistiek en in de Culturele Studies wil ik graag aan de slag gaan in een concertzaal. Ik ben namelijk een grote muziek- en cultuurliefhebber die de wereld daar ook van wil helpen voorzien. Door de corona ben ik momenteel ergens anders aan de slag, maar die droom blijft er. Muziek verorberen is ook mijn hoofdbezigheid. Daarnaast debatteer ik met vrienden graag over alles waar over te debatteren valt, maar merk ik dat er met steeds minder mensen te debatteren valt. Vandaar dat ik Zwijgen is geen optie een warm hart toedraag.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord