Sofie Van Volsem

Sofie, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik hou van het leven en zoek naar verbinding. Ik hou van een goede discussie of geprikkeld worden door nieuwe ideeën. Dit platform lijkt me daarvoor uitstekend geschikt en ik wil er graag toe bijdragen. In de woorden van: Ricky Gervais: You should bring something into the world that wasn’t in the world before. It doesn’t matter what it is. It doesn’t matter if it’s a table or a film or gardening-everyone should create. You should do something, then sit back and say, ‘I did that.’

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Mijn verschillende rollen (in no particular order: moeder, plusmoeder, dochter, partner, zus, vriendin, professional, collega, vrijwiliger) combineren. Ik wil in deze complexe tijden open naar de wereld blijven kijken en optimistisch blijven, ook al worden we constant bestookt met onheilstijdingen en zie ik natuurlijk zelf ook veel zaken om me heen waarvan ik denk dat ze andes of beter zouden kunnen of moeten. De kunst is om daar niet moedeloos van te worden maar te proberen een deel van de oplossing te zijn in plaats van een deel van het probleem. Ik probeer daarom in alles wat ik doe een positieve bijdrage op mijn omgeving te hebben.

En hoe ben je daartoe gekomen?

Door 44 jaar ervaring met leven, de laatste jaren meer en meer bewust. Actie, reactie en reflectie, en van daaruit leren, en groeien.

Cool Sofie, we zijn echt blij en dankbaar dat je erbij bent. Dankzij jouw steun kunnen we Zwijgen is geen optie blijven maken. We hopen dat je bij ons veel fijne mensen ontmoet en dat we dankzij jouw tips en feedback nog veel schone gesprekken kunnen voeren. Tot snel!

Je kan Sofie mee verwelkomen in de commentaren onderaan deze post.

Geef een antwoord