Home » Steun ons » Wat is een mecenas?

Wat is een mecenas?

Vroeger was dat hoe we schandalig rijke, kunstminnende mannen noemden. Vandaag kan iedereen, maar echt iedereen een mecenas zijn. Iedereen die maandelijks een klein bedrag overmaakt aan Zwijgen is geen optie. Al die mensen samen vormen het Mecenaat, onze wilde weldoeners, de coolste club nieuwsgierige wereldverbeteraars, de mensen die het mogelijk maken onze gesprekken gratis aan te bieden. Aan iedereen.

Ik wil mecenas worden

Anthony en Tom kijken uit het raam

Anthony en Tom lezen samen in een badkuip

Waarom wordt iemand mecenas?

Het effect van al die kleine bijdragen is groot. Met dat geld kunnen wij in alle vrijheid onze gasten kiezen, kunnen zij in alle vrijheid nadenken, twijfelen en spreken en kan iedereen er gratis naar luisteren. Als mecenas kan je ook genieten van het bestaan van al die andere mecenassen, via de facebook community, op events of door ze te herkennen in het wild aan hun mecenas-pin. Niemand is ooit te oud om blij te worden van verbinding.

Hoe word ik mecenas?

Dat is heel eenvoudig. Niet bol.com eenvoudig, maar als je even geduld hebt, is het zo in orde. Jij selecteert het bedrag en de frequentie van je bijdrage en wij sturen je een welkomstpakket toe, inclusief mecenas pin. Weet ook dat je heel eenvoudig je bijdrage kan stopzetten, zonder dat onze dankbaarheid stopt.

Ik wil mecenas worden

Tom & Anthony

Doneer

Als Wikipedia het kan, wij misschien ook. Leven van kleine donaties is niet eenvoudig, want je hebt er veel nodig. Maar het is ook fantastisch, want je blijft vrij in wat je doet. We hoeven je niet uitleggen waarom vrijheid essentieel is in wat wij doen.

Ik wil doneren

Steun ons als bedrijf

Er is leven, maar er is ook werk. En op dat werk heb je ook overtuigingen, wil je de wereld ook graag schoner maken. Dat kan. Als bedrijf kan je Zwijgen is geen optie steunen, eenmalig of jaarlijks als mecenas.

Ik wil steunen als bedrijf

Shop en steun

Woekerwinsten zijn het niet, maar elke aankoop helpt. Financieel of gewoon doordat iemand jou ziet zitten met onze T-shirt aan en denkt… misschien is Zwijgen inderdaad geen optie.

Ik wil wel een T-shirt