Thomas Hertog: De mens terug in het midden

Socratische Schatten,

Wat doet dat met een Thomas, ruim twintig jaar innig te mogen samenwerken met een van de slimste mensen die ooit op onze aardbol heeft rondgereden? En wat doet dat met een Stephen Hawking, om een jonge Vlaming in jouw bureau op bezoek te krijgen en te beslissen dat je met hem jouw ideeën wil delen, aftoetsen en vormgeven?

Aan Stephen kunnen we het niet meer vragen. Aan Thomas Hertog wel. Zijn antwoorden deden ons hoofd tuimelen. Rond sterrenstelsels en zwarte gaten ver en dichtbij. Rond het nut van de wetenschap en het belang van doelloze nieuwsgierigheid. En rond de vraag die ons allen, van geboorte tot de dood, bezig houdt. Mag bezig houden. Welke plaats heeft de mens, in ons universum?

Het resultaat is een gesprek dat nog lang door onze aderen zal stromen. Klaar voor jouw shot?

Bekijk of beluister het volledige gesprek hier:
https://zwijgenisgeenoptie.be/thomas-hertog/

Vorige week lanceerden we de eerste aflevering van een nieuwe reeks exclusief voor onze Mecenassen, “P.S.” genaamd. Daarin probeerden we hun vragen te beantwoorden, gaven we duiding bij voorbije en komende gesprekken en vroegen we ons luidop af of ze graag meer van dat soort afleveringen willen.

Het antwoord was een luide en overweldigende ja. Dus gaan we, fier en rechtop, elke maand een nieuwe aflevering maken. De vorm zal evolueren, mee op de maat van de reacties die we van hen krijgen. We kunnen eerlijk zeggen: het heeft ons deugd gedaan, op deze manier dichtbij hen te mogen zijn.

Wil je zelf deel uitmaken van de coolste club van het land? De club die onze gesprekken mogelijk maakt, de club die onze gesprekken gratis beschikbaar houdt voor iedereen, de club met een schoon hart. Dat kan. Lees hier meer over ons Mecenaat.

Tot genoegen,
Tom & Anthony

ps: Je hebt mensen gekwetst.
pps: Verdrietig gemaakt.
ppps: En boos.
pppps: Maar eens in de zoveel tijd.
ppppps: Kijk je in de spiegel.
pppppps: En fluister je, moedig en oprecht.
ppppppps: Ik heb ook,
ppppppppps: mijn best gedaan.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Als ninja is het belangrijk de vijand te verschalken door misleiding. Door bijvoorbeeld, ondanks een grote onvrede over de schrijfstijl ervan, niet op de uitschrijflink van deze nieuwsbrief te klikken. Hah!

Na een tour door het gebouw blijkt dat het verdwenen paneel van de rechtvaardige rechters gewoon in de kelder ligt van Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Geef een reactie