Tim Vandewalle

Tim, waarom wil je graag Mecenas worden?

De gesprekken van ZIGO hebben me al meermaals doen genieten en nadenken. Je voelt dat hier veel tijd en energie in kruipt en ik ben blij om een kleine financiële bijdrage te leveren zolang het mogelijk is. Bovendien voelt het nodig om Hans Vandermaelen naar voren te schuiven als toekomstige gast. Hans onderzoekt hoe publieke gronden ingezet kunnen worden voor lokale voedselstrategieën. De huidige crisis heeft duidelijk gemaakt dat het globale voedselsysteem zeer kwetsbaar is dat er moet gestreefd worden naar voedselsoevereiniteit. Het is uiterst noodzakelijk om een ander landbouwsysteem in te zetten voor klimaat- en milieudoelstellingen, biodiversiteit en de algemene gezondheid van mens, dier en planeet.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik verdiep mezelf in het thema landbouw, met een specifieke focus op agro ecologie en het bredere plaatje van het voedselsysteem. Ik ben eerstejaars cursist bij de opleiding bio- en biodynamische landbouw van Landwijzer in Antwerpen. Hans volgt de theoretische opleiding van Landwijzer in Gent in het kader van zijn doctoraat aan de universiteit Gent. Het is duidelijk dat ik aandacht spendeer aan het overtuigen dat Hans aan het woord kan bijdragen aan de broodnodige transitie van ons lokaal voedselsysteem.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord