Victor Geerardyn

Victor, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik leerde zwijgen is geen optie ongeveer een jaar geleden kennen door de korte filmpjes die soms op social media verschijnen. Telkens vond ik dat er super zinvolle zaken aan bod kwamen, op een menselijke en laagdrempelige manier. Later ontdekte ik dat zigo ook actief is op Spotify, wat voor mij betekende dat ik soms 3 to 4u in de zetel kon liggen en naar de gesprekken luisteren. We leven in een klimaat waarin iedereen het luidst probeert te roepen op social media om hun mening door te duwen of hun ongenoegen over van alles en nog wat te uiten. Volgens mij leer je hier enkel uit dat verdeeldheid en polarisatie ons verder wegduwt van de essentie. Die cruciale essentie die ervoor zorgt dat we enigszins mee zijn met wat er gaande is, dicht bij ons maar ook heel ver weg van ons.
Voor mij omvat dit heel veel, en als dit alles gebracht wordt door 2 personen die geen CEO zijn van een belanghebbend bedrijf, die geen politieke agenda’s proberen te pushen, die even nieuwsgierig zijn als ik en zoveel anderen, die dit doen omdat ze dit willen doen, voor de mensen van de mensen…
Dan trekt dat mijn aandacht, dan wekt dat een zekere vorm van respect op en het ontwikkelt een soort van zin van verantwoordelijkheid om dat orgaan te koesteren en te ondersteunen in de mate van het mogelijke.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Op dit moment vooral aan persoonlijke groei die een positief effect heeft of kan hebben om mn nabije omgeving. Je wil een beter mens worden, niet enkel voor jezelf maar ook voor iedereen rond je. Positieve maar toch realistische gedachtegangen de wereld in sturen in de hoop om er op die manier een betere plek van te maken. Iets waar we allemaal de verantwoordelijkheid voor dragen. In het dagdagelijkse leven werk ik als schrijnwerker en sta ik op het punt om voor de eerste maal het ouderlijk huis te verlaten en nu volledig m’n eigen weg in te slaan. Als muziekliefhebber en organisator van evenementen probeer ik zo bewust mogelijk om te gaan met de aspecten die de dag vandaag van groot belang zijn binnen onze samenleving.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord