Vrij maar verbonden

Nobele Nieuwsbrieflezer,

Dankzij jou krijgen onze gasten het publiek dat ze verdienen. Al bijna 150 gesprekken lang. Evenveel boeiende mensen namen plaats aan onze tafel. Nooit een routine maar steeds met meer vertrouwen. Maar plots zit je aan de andere kant.

En dan.

En dan is je eerste antwoord ‘Een beetje onwennig’. Want voor één keer zat Anthony aan dezelfde kant van de tafel maar in die andere rol. Socius vroeg ons om het verhaal van Zwijgen is geen optie te vertellen op camera, als gast in onze eigen studio. Eerlijk? Onze eerste reflex was om nee te zeggen. We praten niet graag over onszelf.

Toch zeiden we ja. Gelukkig zeiden we ja. Dankzij de minzame Nicky Aerts konden we eindelijk onder woorden brengen wat Zwijgen is geen optie voor ons is. Wat het zou kunnen zijn, voor ons maar we hopen ook voor jou.

Voor één keer een gesprek over ons:
https://zwijgenisgeenoptie.be/Anthony-Bosschem/

Zwijgen is geen optie is voor ons meer dan een podcast of online video’s. Het is een mooie plek waar we al vijf jaar aan werken. Geen plek voor ons alleen, maar een plek waar plaats is voor iedereen die op zoek is naar een goed gesprek. Een omgeving waar nuance, twijfel en veranderen van mening mag.

Die plek krijgt meer en meer vorm dankzij onze Mecenassen. Samen zoekend naar meerdere brillen om door te kijken, samen in gesprek gaan rond thema’s waar we anders niet over durven praten. Een veilige plaats, los van de waan van de dag.

Het klinkt als Utopia en dat is het misschien ook wel. Maar kom gerust zelf eens langs.

Lieve groeten,

Freek


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Door al die uitschrijflinks in nieuwsbrieven zou je je bijna verplicht voelen om er eens op te klikken. Maar ‘Jij moet just niks’.

Wij noemen het al eens ons safe house, anderen noemen het ons kantoor. Alleszins het is hier: Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord