Wannes Cappelle: Ontferm u

Liefste Helden,

Hij zingt voor Het Zesde Metaal. Bij de eerste luisterbeurt ongevaarlijke liedjes die moeiteloos de weg naar het hart vinden. Genoeg om nog eens te luisteren. En nog eens. En nog eens. Om dan te ontdekken hoe Wannes niet enkel jouw hart maar ook jouw hoofd begint te koloniseren.

Want achter de schijnbaar ongevaarlijke zanger schuilt iemand die begrijpt dat onderschatting een wapen is. Iemand die zalen vol bankiers de waarheid kan vertellen, zonder buiten gedragen te worden. Slim maar niet luid, de kracht van verborgen engagement.

Bekijk of beluister hier het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/wannes-cappelle/
(Lees hier meer over het Mecenaat om meer van deze gesprekken mogelijk te maken.)

Per toeval kwamen we met Wannes in een gesprek over mannelijkheid terecht. Mannelijkheid, je weet wel, dat woord dat vandaag vooral gelinkt wordt met agressiviteit, machismo, machtswellust en egoïsme. 

Wannes is een man. Anthony ook. Die categorie is niet zelfgekozen. En we zouden ons, geconfronteerd met de connotaties, van dat woord kunnen afkeren. Interessanter leek het ons in te beelden wat een nieuwe mannelijkheid zou kunnen betekenen. Ontferm u. Daar kwamen we toe. En daar laten we u graag mee.

Ont-ferm u,
Freek, Tom & Anthony

ps: De vijand
pps: stormt op je af
ppps: maar het zwaard
pppps: in jouw hand
ppppps: voelt te zwaar
ppppppps: om op te tillen.
pppppppps: Ogen dicht.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Jeminee! De uitschrijflink van deze week is verbonden met het audiosysteem van de vaccinatiecentra. Bij elke klik, horen ze dit nummer.

Conner, kom alsjeblieft jouw post DRINGEND ophalen bij Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie