Wat andere mensen van Zwijgen is geen optie vinden

We vinden het zelf niet altijd makkelijk onder woorden te brengen wat Zwijgen is geen optie juist is. Soms zeggen we dat we een podcast zijn, soms vertellen we dat we een videoplatform zijn en op familiefeesten zeggen we al eens dat we in de media werken.

Hier lees je alvast welke impact Zwijgen is geen optie al had op andere mensen. Heb je zelf iets toe te voegen? Graag.

 

Voor Arwen Cloos is Zwijgen is geen optie waardevol

19 augustus 2021

De enige nieuwsbrief die ik met plezier lees. Jullie maken mij ongemakkelijk, doen mij twijfelen en geven mij nieuwe inzichten. Heerlijk is dat. Lastig, dat ook. Hoe de media in het algemeen zou moeten zijn eigenlijk. Ik lees geen kranten of kijk geen nieuws programma`s. De belangrijkste boodschappen sijpelen door… Meer lezen

Voor Taisha Jalal is Zwijgen is geen optie Liefde

19 augustus 2021

Jullie slagen erin om alles zo mooi en duidelijk in een coherent verhaal neer te zetten zonder dat het vanuit een defensieve invalshoek wordt gebracht. Het is diepmenselijk in de positieve zin van het woord. Hartelijk dank daarvoor. Meer lezen

Voor Lien Duyck is Zwijgen is geen optie Fun

10 juni 2021

Intéressant dialogen die de luisteraar aan het denken zet. De mails zijn uitnodigend geschreven met een knipoog en humor. Meer lezen

Voor Bart Schepens is Zwijgen is geen optie een vinger achter het behang

9 juni 2021

De wereld is een bizarre plek. Niets zo ondoordringbaar als hetgeen we iedere dag ervaren in deze rare plek. We kennen dan wel veel, maar weten is van een andere orde. Achter de zichtbare feiten bevindt zich een waaier aan andere werelden. We vermoeden ze meer dan dat we ze… Meer lezen

Voor Bart Schepens is Zwijgen is geen optie Levensnoodzakelijk vaccin tegen Domheid.

23 mei 2021

Ieder gesprek op ZIGO werpt licht door de barsten van mijn schild. Alsof er in de nooit geheel te leggen puzzel van de wereld stukjes zichtbaar worden waarvan ik het bestaan wel vermoedde, maar die me om een of andere reden ontsnapten. Het toont het wonderlijk pluriforme van onze menselijk… Meer lezen

Voor Marhilde Wiels is Zwijgen is geen optie Subliem

20 mei 2021

Het is enorm boeiend en ik geniet ook van de eenvoud van de manier van filmen, vragen stellen, geen toeters en bellen, voor mij moet er niets aan veranderen, ik geniet er met volle teugen van Meer lezen

Voor Liesbet Vandewalle is Zwijgen is geen optie Verfrissend

16 mei 2021

Tijdens mijn wekelijks uurtje strijken luister ik naar een gesprek van jullie. Mijn blik op de wereld. Bedankt, jullie zijn verfrissend, je verruimt, vult aan, stelt in vraag, leeft mee, stelt in vraag. Beter dan vele doorgewinterde journalisten in de mainstreammedia. Beter dan vele van mijn collega-psychologen. Ik word er… Meer lezen

Voor Gianni Canu is Zwijgen is geen optie Eten

22 april 2021

Het ene moment blijft deze mail hangen in de mailbox wachtend op een klik en een blik.Het andere moment klik je meteen door omdat je weet dat het boeiend wordt. Zo geschiedde vanochtend.Naima’s opengrenzenmanifest zou weleens van dienst kunnen zijn mijn denkbeelden te onderbouwen en mijn aangeschreven en overwogen gene… Meer lezen

Voor Gerda Bleus is Zwijgen is geen optie levensnoodzakelijkebroodnodig

4 februari 2021

De helft van het verzorgend personeel wilde zich niet laten inenten (vanmorgen). We moeten mensen beter informeren was de reactie,Dit is voor mij zo een trieste mantra in het doorduwen van een (gevaarlijk ) gelijk? Waarmee we elke dag worden gehypnotiseerd. Dit kan me zo moedeloos maken, zien hoe geruisloos… Meer lezen

Voor joris wouters is Zwijgen is geen optie Superverspreiders (van informatie en goede ideeën).

12 november 2020

Gesprekken met interessante mensen, die voldoende tijd krijgen. Zinvolle informatie. Goede ideeën. Diversiteit en kritische zin. Tip voor een volgende gast: Nick Meynen, auteur van o.a. ‘Frontlijnen. Een reis langs de achterkant van de wereldeconomie’ en ‘De val van Icarus. Het virus als kantelpunt’. Zeer lezenswaardig! Meer lezen

Voor Tom Nizet is Zwijgen is geen optie verHELDERend

30 oktober 2020

ZIGO is geeft me de indruk “erbij” te zijn.Ik heb de eer en het plezier gehad om Thomas Hertog verschillende keren in levende lijve en meerdere uren na elkaar mogen spreken. Geweldige man. Het was dan ook heel herkenbaar hem opnieuw te zien in jullie programma. Nu sprak hij natuurlijk… Meer lezen

Voor Gerda Bleus is Zwijgen is geen optie troost

23 oktober 2020

troost. bv Hans Claus, Frans Declerck, Arnould Raskin…… mensen die op een heldere manier mijn overtuigingen verwoorden, die buiten het kader durven denken en doen, als ik dit in het gewone leven verdedig lijkt men het vaak in Keulen te horen donderen, dit zijn compagnons op de weg naar echte… Meer lezen

Voor Anne Martine Humblet is Zwijgen is geen optie Zó ráák!

16 oktober 2020

s: Gewoon al hiervoor:ps: Het geheimpps: om een paarppps: beschermende armenpppps: rond jouw lichaam te voelen,ppppps: is bang zijnpppppps: en de moed hebbenppppppps: om het te zeggen.pppppppps: Zó ráákppppppppps: dat ik een schreeuwpppppppppps: van pijn en dankbaarheidppppppppppps: heb gelaten.pppppppppppps: Merci. Meer lezen

Voor Freddy Withagels is Zwijgen is geen optie Beklijvend

16 oktober 2020

Ik hou enorm van dit soort van gesprekken! Ik vertel hierover ook aan vrienden en kennissen maar ik merk ook dat velen nog niet genoeg bekend zijn met podcasts. Doe vooral zo verder, ik ben super fan!! Meer lezen

Voor Kris Serry is Zwijgen is geen optie Inspirerend

4 oktober 2020

Bron van inzicht! Meer lezen

Voor Zerkouni Malika is Zwijgen is geen optie KRACHT!

29 augustus 2020

Ik vind het zo belangrijk, omdat ik zelf heel wat heb meegemaakt dat ik nu in mijn dagelijks leven daar probeer over te praten om de taboe te doorbreken. Er is nog veel werk. Ik trek mij het lot van jongeren enorm aan omdat ik op heel jonge leeftijd voor… Meer lezen

Voor Pieter De Smet is Zwijgen is geen optie stilstaan

10 juli 2020

Tom, Anthony, Freek en mogelijke anderen Jullie dialogen geven mij hoop, laten mij denken, reflecteren, recapituleren, stilstaan, overdenken, in vraag stellen… Soms heb ik nood aan een shotje ZIGO. Het heeft me in droge tijden, heerlijk fris water om niet uitgeblust te raken. Het zet me aan tot actie, tot… Meer lezen

Voor Sonja Van de vijver is Zwijgen is geen optie Waaaaw!!!

6 juli 2020

Dankbaarheid om de mensen die kunnen verwoorden wat ik niet onder woorden krijg, maar toch herken in mezelf. Meer lezen

Voor Sofie Van Belleghem is Zwijgen is geen optie Inspirerend

2 juli 2020

Ik leerde “Zwijgen is geen optie” kennen toen jullie vriendin Anneleen De Bonte hebben geïnterviewd. Zij was zo enthousiast over wat jullie doen en hoe jullie het aanpakken, dat ik jullie op FB ben gaan volgen. Helaas heb ik niet altijd de tijd (of de prioriteit moet ik ook eerlijk… Meer lezen

Voor Ella O. is Zwijgen is geen optie: Toekomst

28 mei 2020

Zwijgen is geen optie is voor mij de verwoording van de ideeën en visies die zich opstapelen in mijn hoofd, maar die ik onder mijn leeftijdsgenoten moeilijker(er) kan uitspreken (ook al ben ik 19, studeer ik sociologie en heb ik gelukkig vrienden die meestal kritisch nadenken). Het is een verruiming… Meer lezen

Voor Jo Roobrouck is Zwijgen is geen optie: Eindelijk

28 mei 2020

Eindelijk ! ! oprecht en open interviews met een grote eerlijkheid die anders niet aan de bak komen , en hopelijk een aanzet voor verandering van een mentaliteit in het politieke landschap die dateert van voor de Franse revolutie en nog meer van erna ! een mentaliteit van “ons kent… Meer lezen

Voor Jan Masereel is Zwijgen is geen optie: spoorzoekers

29 april 2020

Beste Zigo-aanstokers, Jullie waren voor mij al heel veel boeiende fietsritten lang: … een spiegel, op de momenten dat er lastige bedenkingen werden gemaakt. … een klankbord, als jullie in een gesprek de vraag stelden die in mijn hoofd zat. … een vonk in wat relationeel sprokkelhout. … een soort… Meer lezen

Voor Geert Vanpee is Zwijgen is geen optie BROODNODIG

23 april 2020

Zwijgen is geen optie stelt de balans tussen positief en negatief wereldbeeld in mijn hoofd bij. Mocht ZIGO er niet zijn zou ik het enkel moeten doen met wat ik op radio en televisie hoor en dat is hoegenaamd niet positief te noemen, het is zelfs geen weerspiegeling van wat… Meer lezen

Voor Frans De Clerck is Zwijgen is geen optie pakkendvernieuwend

20 april 2020

Wat jullie doen is dus natuurlijk meer dan ‘een druppel op een hete plaat”‘. Deze ‘thema-compilatie’ gaat nog een slag dieper – de complementaire gezamenlijkheid spat er van af. Veel dank, compagnons de route, voor het zware werk en gefeliciteerd met het resultaat: het levert de toegevoegde waarde van de… Meer lezen

Voor Marc De Clippeleer is Zwijgen is geen optie Onvermijdelijk

16 april 2020

Het is een stem zonder bijbedoelingen, die naar waarheid spreekt. Die ongeacht afkomst, stand of beroep, ongezouten de feiten en dingen benoemd. Ongemerkt zie je er op toe dat alle lagen van de maatschappij hun zeg kunnen doen, en dat dit gefinancierd wordt door dezelfde verschillende lagen uit onze samenleving. Meer lezen

Voor Luc Valgaeren is Zwijgen is geen optie Een reflectieboost!

16 april 2020

Antony, dankjewel voor dit initiatief Ik vond de sprekers boeiend, ze gaven (redelijk) gevatte antwoor-den op de kernvraag en jij vatte ze bondig samen. Dit is een opsteker! Voortdoen man!! Hugh! Luc. Meer lezen

Voor Mertens Frans is Zwijgen is geen optie: Bewustzijn

16 april 2020

Wij vormen als druppel wel samen een oceaan, als individu ben ik onderdeel van iets groot en dat groot werkt alleen maar als ik mijn talenten toevoeg aan al die anderen. Dus ik als individu ben waard dat ik ben die ik ben en moet me geen waarde laten op… Meer lezen

Voor Kim Devos is Zwijgen is geen optie Broodnodig, of havermoutnodig :p (oops da’s meer dan 1 woord, want ik kan nooit echt goed kiezen)

14 april 2020

In deze toestanden nog meer dan ervoor, wetend dat ik elke week iets heb om naar uit te kijken, benieuwd wat jullie nu weer al PPPSen gaan uitgevonden hebben, wetend dat jullie zoekend zijn, naar die dingen ik me soms bewust of onbewust al lang afvraag. Nu nog meer, met… Meer lezen

Voor Christine Seynhaeve is Zwijgen is geen optie geboorte

14 april 2020

open minded denken, nieuwe wegen zoekend, bewust bezig zijn met ‘leven’ ten volle voor iedereen, verrassend eenvoudig soms en durvend nieuw deugddoend omdat het herkenbaar is en positief Meer lezen

Voor Nele Wauman is Zwijgen is geen optie Vuurwerk

9 april 2020

Vuurwerk voor de hersenen, nieuwe (in)zichten, verrijkend, motiverend, activerend. Meer lezen

Voor Martine De Smet is Zwijgen is geen optie Troostvol

9 april 2020

In deze verstilde tijd heb ik nog meer nood aan een babbel dan bij het hectische leven zonder Corona virussen…vandaar ondervind ik veel troost bij het horen en zien van jullie wijze gesprekken🙏 Meer lezen

Voor Pierre Agten is Zwijgen is geen optie: Zwijgen-is-instemmen.

3 april 2020

Zigo is voor mij heel waardevol en inspirerend. Dikwijls denk ik ‘daar zou ik wel werk van willen maken’ maar helaas ontbreekt mij het doen. Het zou daarom heel nuttig zijn als deze gedachten, initiatieven nog massaler zouden bekend gemaakt kunnen worden. In deze coronatijden zijn er waarschijnlijk toch heel… Meer lezen

Voor Jan Breyne is Zwijgen is geen optie verfrissend

2 april 2020

Ik ben een stille maar fervente bewonderaar van ZIGO. Toevallig kwam ik met ZIGO in contact via een aanbeveling van Peter Peene (van ‘Wakker voor Vrede’). Het is één van de beste ervaringen die mij de laatste jaren zijn overkomen. Dit is nu écht wat onze overspannen en hectische maatschappij… Meer lezen

Voor Jan Claerhout is Zwijgen is geen optie Njam-tv voor de geest

2 april 2020

Ik kijk op het moment dat het ‘Familie’ of ‘Thuis’ is op TV. ZIGO is mijn ‘Falilie’ en ‘Thuis’ geworden. Ik heb zonet Maxim Frebuari en Luk Vanmaercke achter de kiezen. Dat geeft een gezond voldaan gevoel waarvan je even achteruit in de zetel moet gaan liggen om te verteren.… Meer lezen

Voor Christine Candau is Zwijgen is geen optie Empowerment

13 maart 2020

Ik vond het gesprek met Mariane Donner erg verrassend en boeiend (haar gezichtspunt schrikte me eerst wat af, maar ik kon er gaandeweg toch inkomen). Zoals alle gesprekken trouwens, die ik nu systematisch aan het bekijken ben. Het helpt me om de gang van zaken beter te begrijpen en mijn… Meer lezen

Voor MC Buyst is Zwijgen is geen optie Geestverruimend

12 maart 2020

Zigo betekent de andere invalshoek in een debat waardoor je het bredere geheel beter ziet. Meer lezen