We beginnen, opnieuw

Stevige Stappers,

We schrijven jullie vanuit de zon met op de achtergrond het anderhalvemetergebruis van een stad vol mensen die blij zijn gezichten van buiten hun bubbel te mogen bewonderen. Dat het half verborgen gezichten zijn, deels bedekt door de meest stijlvolle stukken textiel, maakt de glimlachen die ze verhullen niet minder breed. Het is, een beetje zomer.

Makkelijk is het nog altijd niet. Met kindjes thuis, onzekerheid rond geld en zorgen over gezondheid hier en daar, voelt de zon soms alsof ze eerst door een dikke mistbank moest breken om ons te kunnen raken. Maar elke stap mag ook gevierd worden. En dus vieren we.

Eind volgende week nemen we voor het eerst terug een nieuw gesprek op. En ook de weken daarna raken langzaam maar zeker ingepland met ontmoetingen met mensen die we al heel lang willen spreken. Niet over virussen, nee, wel over dezelfde tijdloze onderwerpen die eigenlijk geen pandemie nodig hebben om hun urgentie te bewijzen.

Dat stemt ons zo gelukkig, dat we tegen onze gewoonte in beslist hebben in de zomervakantie te blijven uitzenden. Elke twee weken mag je ook van op jouw camping in de Vlaamse Ardennen een nieuw gesprek van ons verwachten.

Maar eerst, volgende week, een nieuwe grote vraag. ‘Moeten we in de politiek?’ We genieten ervan de juiste fragmenten te selecteren die het antwoord van de gepaste nuance voorzien. Ter voorbereiding kan het fijn zijn de analyse te lezen van Peter Casteels over ons hang naar een expertenregering en is het misschien interessant om dit weekend Nachtwacht te bekijken waarin onder andere Thomas Decreus zich afvraagt waar het met onze politiek heen moet.

(In tegenstelling tot Knack en de VRT worden wij niet gesubsidieerd. Als je vindt dat we mooie en belangrijke dingen maken, is jouw steun welkom.)

Een beetje huiswerk dus. Kwestie van solidair te zijn met al onze preteachende of Zoomlesvolgende medeburgers.

Tot dan verblijven wij,
Uw immer welgezind,
Tom en Anthony

ps: Als je niet eet
pps: om de honger
ppps: te bestrijden
pppps: ben je aan het proeven.
ppppps: Proeven is leuk.
pppppps: Proeven voor iedereen!


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Bestond de uitschrijflink maar voor liefdesbrieven ook. Dan konden wij ongebreideld aan iedereen onze liefde verklaren, zonder ons te moeten afvragen of ze welkom is. Optimisten zijn we.

Stuur jouw liefdesbrieven in ontsmette verpakking naar adres Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie