We zijn altijd te laat – Marc Cosyns

Lieve Helden,

Marc Cosyns voerde de eerste legale euthanasie uit in ons land en is zijn hele carrière lang een voorvechter geweest van patiëntenrechten.

Voor zover de receptieversie.

Voor iedereen die het soms moeilijk vindt te bedenken wat het juiste is om te doen. Voor iedereen die twijfelt of het juiste wel bestaat. En voor iedereen die dat inzicht soms verlammend vindt, is dit gesprek een bakkie troost.

Kijken? Luisteren? Delen?
DAT KAN DUS ALLEMAAL!
https://zwijgenisgeenoptie.be/marc-cosyns/

Wat wij altijd en overal doen, is… Wacht. Nee.
Wat wij meestal doen, is op een zondag…
Nee, beter: Wat wij soms doen, is…
Enfin.
Eerlijker nog.

Wat wij graag eens zouden willen doen (als dat mag hé) is op een zondag, liefst als het verkiezingen zijn, en best ook op het piekuur wanneer iedereen met een hongertje zo wat bozig aan het worden is, in een hokje gaan staan en dan heel luid roepen dat WIJ HET SOMS OOK NIET WETEN.

En dan onze identiteitskaart ophalen.
En rustig naar buiten wandelen.

Onder luid applaus.
Dat wel.
(Maar echt luid hé.)

Met vlag en wimpel,
Tom & Anthony

ps: Camus
pps: Arendt
ppps: Plato
pppps: en Kraantje Pappie


Wie zich voortaan wil uitschrijven voor deze nieuwsbrief kan daar tot uiterlijk 48uur voor de verzenddatum van de desbetreffende brief een volmacht aanvragen op het stadhuis van de woonplaats van de aanvrager.

Exclusief voor onze favoriete stalkers, ons adres: Sint-Salvatorstraat 18B /101B, 9000 Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie