Wie willen we zijn? – Hetty Helsmoortel

Lieve Helden,

Hetty startte het grootste wetenschapsfestival van Vlaanderen, zit met Lieven Scheire in de Nerdland podcast en is huiswetenschapster in onze favoriet actua programma De Afspraak.

Daar zit een lijn in: Hetty wil dat we meer over wetenschap en technologie praten. Want wat vroeger nog ondenkbaar leek – het DNA van mensen aanpassen, om maar iets te noemen – kan vandaag. Dat is mogelijks fantastisch en griezelig, aan ons om te beslissen.

Wie willen we zijn?

Bekijk of beluister hier gratis het gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/hetty-helsmoortel/
(En onder de video vinden Mecenassen wat uitstekend bonusmateriaal.)

“Ik zie mijzelf als een realistische idealist en vind het boeiend om inspirerende mensen live te horen vertellen. Ik kijk uit naar de ontmoeting met mensen met een gelijkaardige interesse.” Daarom werd Marian vorige week Mecenas.

En ook omdat ze zich kan inschrijven voor onze eerste ZIGO Live op 22 oktober met gevangenisdirecteur Hans Claus, huisarts Anneleen de Bonte, een goed glas wijn en live muziek. En ook omdat ze als Mecenas een gesigneerd exemplaar van het boek van Hetty Helsmoortel over CRISPR kan bestellen, met 20 procent korting. Vermoeden we. Aja!

Langzaam verstrijkt de tijd,
Tom & Anthony

ps: wij wisten niet
pps: dat je het klimaat
ppps: kan redden
pppps: met een canon
ppppps: een Vlaamse dan nog wel
pppppps: je ziet
ppppppps: ook wij
pppppppps: leren nog elke dag bij


Uitschrijven op deze mail verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Klik met mate. Er zitten een paar dokters in ons Mecenaat, misschien wil je hen eerst leren kennen?

Wij noemen het zelf de plaats van waaruit de geschiedenis zijn definitieve vorm krijgt, anderen noemen het De Vooruit in Gent. Of gewoon de plaats die we wettelijk moeten vermelden omdat we van daaruit deze mailtjes sturen. Dat kan ook.

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord