Wilfried Van Craen

Wilfried, waarom wil je graag Mecenas worden?

We zijn al te lang in onszelf opgesloten. Dan is verruiming noodzakelijke zuurstof. Ruimer kijken naar de dingen des levens, doe je onder meer door vele, liefst uiteenlopende opvattingen en ervaringen van anderen te leren kennen. En daar is Zwijgen is geen optie een uitstekend platform voor.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Wetenschap en literatuur zijn in mijn leven als mijn rechter- en mijn linkerhand.
Ik heb altijd graag met beide handen gewerkt.
Als psychotherapeut en seksuoloog ben ik steeds gefascineerd geweest door de achterkant van het tapijt van het leven: over die ruwe, complexe en kwetsbare patronen, schreef ik een aantal boeken en geef ik cursussen.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord