Wim Verhelst

Wim, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik was dit eigenlijk reeds lang van plan, maar eerlijk is eerlijk: het ZIGO-onderhoud Fleur Pierets heeft mij over de streep getrokken. Geleerd: blijvend engagement leidt NIET noodzakelijk tot cynisme. Gezien: taal en gevoel kunnen best samengaan. Onthouden: (daar moet nog eens een schriftje over worden geschreven).

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

In deze coronatijden, eerlijk? Aan terugblikken. Ik zit met mijn dagelijkse laarzen diep in de IT-wereld, maar kom uit het straathoekwerk, en die jarenlange ervaring blijft mijn (moreel en geëngageerd) kompas. Ik spendeer de meeste tijd aan computers en ICT, maar de meeste gedachten (daarnaast) gaan naar taal en de stand van zaken in zowel de grote als kleine wereld.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord