Yassine Boubout: Dat is ook straffeloosheid

Lieve Helden,

Op een bepaald moment besliste Yassine dat een gewoon leven niet voor hem weggelegd zou zijn. Misschien besliste hij het niet zozeer, maar erkende hij het eerder als een feit dat al even aan het groeien was en nu niet langer te negeren viel.

Wie Yassine Boubout zegt, zegt politiegeweld. Al jong, veel te jong, ervaart hij zelf wat het betekent wanneer een instituut misbruik maakt van de macht die haar gegeven wordt. En voelt hij de woede die daarmee gepaard gaat. 

Iemand die dan niet beslist om stenen te gooien maar bruggen te bouwen, doet meer dan we van een redelijk mens kunnen verwachten. En heeft altijd een plaats aan onze tafel.

Bekijk of beluister hier het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/yassine-boubout/

Zonder twijfel zijn er problemen waar wij veel te laat van begrijpen hoe aanwezig ze zijn. Omdat de slachtoffers van die problemen onevenredig verdeeld zijn onder alle burgers. En omdat wij niet behoren tot de groep die regelmatig slachtoffer is van dat specifieke probleem.

Dat kleurt de thema’s die bij ons aan bod komen. Iets anders beweren, zou behoorlijk naïef, arrogant of beide zijn. In sommige gevallen, zoals deze week, zorgt dat er zelfs voor dat we naar ons aanvoelen te laat zijn met een thema. 

Het is een gevoel dat niet te objectiveren valt. Want wanneer was ‘op tijd’ dan wel geweest? En kan dat wel: ‘op tijd’ zijn, met alle thema’s, wanneer je 26 gesprekken uitzendt per jaar? 

Maar het gevoel laat zich niet wegredeneren.
Het gevoel doet ertoe.
Over politiegeweld hadden we veel vroeger een gesprek moeten voeren en daar hebben we spijt van.

Word nu lid van ons Mecenaat en geef ons de ruimte om fouten te maken en ze te corrigeren.

Elke week,
Een beetje beter,
Dat is onze verantwoordelijkheid,
Anthony

ps: Sterren
pps: strepen
ppps: vlaggen.
pppps: Niets zo variabel
ppppps: als een uniform.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Wie volgende week niet te weten wil komen waar we de laatste anderhalve maand aan geknutseld hebben, kan zich met deze uitschrijflink afzonderen in een hoekje en een boekje lezen.

Al onze zweterige liefde voor de vriendelijke bediening op het terras van Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord