Zinloosheid is een startpunt – Alexander Devriendt

Lieve Helden,

Geen Vlaamse theatermaker kaapte zoveel prijzen weg op het fancy Fringe Festival als Alexander Devriendt met ontroerend goed. Zijn stukken fileren op een toegankelijke manier kapitalisme, democratie, discriminatie en zingeving en worden over de hele wereld gespeeld en bekeken.

Dan komt hij aan tafel zitten en krijg je geen voorbereide preek, geen blinde overtuiging en geen ego te zien. Wel een mens die een ontwapenend eerlijke inkijk geeft in zijn hoofd. Een wonderlijk hoofd.

Bekijk of beluister hier voor gratis het gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/alexander-devriendt/

Volgende week hebben we Stefan Hertmans op bezoek voor een gesprek in onze studio. Een week later Rutger Bregman. Onze Mecenassen kunnen die opnames bijwonen en zijn zich daar – terwijl je dit leest – voor aan het inschrijven.

Wij werken intussen met 4 mensen full-time aan Zwijgen is geen optie. Want mooie dingen maken kost veel, rustig werk. Onze Mecenassen weten dat. En eigenlijk kiezen de meeste – ondanks de vele voordelen – daarom voor het Mecenaat: omdat ze willen dat we blijven bestaan.

Wil jij dat ook, leer dan hier meer over het Mecenaat. Wil jij dat niet, laat je ons dan weten waarom?

Met de
Meeste
Hoogachting,
Tom & Anthony

ps: Het fijne aan de herfst
pps: Is niet alleen de regen
ppps: Het is eerder de kleur van de bomen
pppps: Die beter
pppppps: Bij onze garderobe past


Er was eens een koningin die per ongeluk op een uitschrijflink klikte en vervolgens al haar koopkracht verloor. Ai ai ai. Was ze maar Mecenas geworden, dan had ze een groep van honderden nieuwsgierige mensen om mee te zoeken naar een oplossing.

Als iemand onze schuldeisers zoekt, ze staan bij ons voor de deur. Aan de Vooruit in Gent.

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie