De meesten kennen ons als podcast

Of die schone zwart-wit video’s. Anthony aan tafel met een gast en Tom achter de camera. Op die manier hebben al veel mensen gratis onze gesprekken bekeken of beluisterd. Gesprekken die zich buiten de waan van de dag, het tempo van klassieke media of politieke agenda’s houden, voor mensen die antwoorden of betere vragen zoeken. Daarvoor ontvingen we de prijs voor de Mensenrechten en De Standaard podcastprijs.

Ik wil meer over jullie weten

Anthony en Tom lezen samen in een badkuip

Boeiend en geboeid door de wereld

Het liefst van al zitten wij in ons ZIGO huis in Gent, daar — in de rust van onze studio — ontvangen we onze gasten. Kunstenaars, wetenschappers, activisten of schrijvers. Allemaal zijn ze verstandig, moedig en misschien een beetje getikt. Ze zien de wereld zoals die is en ze weten hoe ze hem graag zouden hebben, schoner, rechtvaardiger, groener…

De kloof tussen droom en werkelijkheid dichten is niet eenvoudig, maar ze doen het toch. In gesprek met Anthony geven onze gasten woorden, ideeën en goesting om de wereld beter te begrijpen of behappen. Hun moed om de angst voor het onbekende om te buigen naar nieuwsgierigheid is besmettelijk.

Luister naar een gesprek

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

We mogen wel zeggen dat onze gesprekken iets met de mensen doen. Ze zijn voedsel voor de ziel. Ze doen je brein knetteren en je handen jeuken. Na zo’n gesprek, voelt het soms alsof je niet alleen bent, met je zorgen, met je dromen. Zoiets is kostbaar. En dat zet je niet achter een paywall. Daarom zijn al onze gesprekken gratis beschikbaar voor iedereen. Ze maken daarentegen is helemaal niet gratis en daarom zijn er allerlei manieren om ons te steunen, om de gesprekken en wat ze teweegbrengen openbaar te houden.

Dat wil ik ook steunen