10/02/2020: Julie Cafmeyer

Julie Cafmeyer verweeft steeds haar persoonlijk leven in haar stukken. Als schrijfster, theatermaker en columniste is ze op zoek naar net die mate van transgressie om personen tot nieuwe inzichten te brengen. In haar columns door onverbloemd controversiële standpunten in te nemen op vlak van seksualiteit, feminisme en maatschappij. In haar theater door de grens met het publiek te doorbreken en hen mee te nemen in haar leven.

Zo plaatste ze bijvoorbeeld in theaterstuk ‘De therapie’ de hele zaal in de rol van psychotherapeut, wanneer ze hen advies vroeg over haar tumultueuze liefdesleven. En In ‘Bombastische liefdesverklaring’ waarin ze foto’s van ex-vriendjes, mails, sms’en, audio-opnames en poëzie toonde aan de toeschouwers, om op zoek te gaan naar antwoorden. Antwoorden op vragen over verlangen, liefde, intimiteit, vrouw – zijn  en vrijheid. Antwoorden waar ook wij naar op zoek zijn.

 Dit evenement is volzet.

Praktische details

Datum: Maandag 10 februari 2020 om 20u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Beeld: Kaat Pype

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van polarisering is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony