24/02/2020: Marian Donner

Nederlands auteur Marian Donner schrijft volgens het adagium van schrijver David Foster Wallace: “Fiction that isn’t exploring what it means to be human today isn’t art.” In haar columns en opiniestukken analyseert ze bijna uitsluitend de huidige, menselijke toestand: De invloed van identiteitspolitiek op erkenning en vrijheid, hoe kleur en klasse interageren met elkaar in de sociale emancipatiestrijd en de manier hoe internet onze perceptie van het verleden aanpast naar een eeuwigdurend heden en wat daar de gevolgen van zijn.

In haar recent uitgebracht boek ‘Het zelfverwoestingsboek’ pakt ze de zelfhulp-industrie aan. Ze stelt dat er een hele economie is ontstaan, met voedingsexperten, carrière-coaches en yoga-leerkrachten, die zich continu richten om jou ‘de beste versie van jezelf te maken’. Met als fundamentele stelling dat nu, no matter what, er in ieder geval altijd iets mis is met je. Maar misschien is deze industrie zélf wel een deel van het probleem? Waarom we meer moeten stinken, drinken, bloeden, branden & dansen volgens Marian Donner.

We hebben haar te gast voor een intiem gesprek en als Mecenas kan jij de opname bijwonen.

Dit evenement is volzet.

Praktische details

Datum: Maandag 24 februari 2020 om 20u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Beeld: Maarten van der Kamp

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van polarisering is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony