24/02/2020: Marian Donner

Nederlands auteur Marian Donner schrijft volgens het adagium van schrijver David Foster Wallace: “Fiction that isn’t exploring what it means to be human today isn’t art.” In haar columns en opiniestukken analyseert ze bijna uitsluitend de huidige, menselijke toestand: De invloed van identiteitspolitiek op erkenning en vrijheid, hoe kleur en klasse interageren met elkaar in de sociale emancipatiestrijd en de manier hoe internet onze perceptie van het verleden aanpast naar een eeuwigdurend heden en wat daar de gevolgen van zijn.

In haar recent uitgebracht boek ‘Het zelfverwoestingsboek’ pakt ze de zelfhulp-industrie aan. Ze stelt dat er een hele economie is ontstaan, met voedingsexperten, carrière-coaches en yoga-leerkrachten, die zich continu richten om jou ‘de beste versie van jezelf te maken’. Met als fundamentele stelling dat nu, no matter what, er in ieder geval altijd iets mis is met je. Maar misschien is deze industrie zélf wel een deel van het probleem? Waarom we meer moeten stinken, drinken, bloeden, branden & dansen volgens Marian Donner.

We hebben haar te gast voor een intiem gesprek en jij kan als Mecenas de opname bijwonen.

Praktische details

Datum: Maandag 24 februari 2020 om 20u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Meld je aan voor dit event

Enkel Mecenassen kunnen zich registreren voor dit event.

Zo wordt Zwijgen is geen optie gemaakt

De gesprekken die je kan bekijken en beluisteren via Zwijgen is geen optie zijn het eindresultaat van ons Mecenaat: een verzameling nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage en hun kennis onze werking mogelijk maken.

Onze gesprekken worden ook mee door hen verspreid, geholpen door de inmiddels 10.000 leden van onze gratis nieuwsbrief.

Leer hier meer over het Mecenaat of over Zwijgen is geen optie.