Alle hens aan dek – Sofie Foets

Meester-tovenaars,

Zeldzaam zijn de mensen die erin slagen de maatschappelijke winst van solidariteit te bewijzen. Nog sporadischer de stemmen die niet hoeven te polariseren om te enthousiasmeren. En dan is daar Sofie Foets.

Met Toekomst Atelier stampte ze een zaterdagschool uit de grond die jonge gasten uit Brussel helpt geloven dat hun bijdrage nodig is. En weet je wat zoveel deugd doet? Horen dat het werkt.

Geniaal in zijn eenvoud:

Kijken en luisteren naar Sofie doe je hier.
Voor de Facebookgeneratie is er dit.
Voor die van de mails is er dat.

Dit is de laatste video voor de zomer. Kroon op de eerste zes maanden dat Tom en Anthony fulltime voor jullie mochten werken. Maar er moet nog zoveel beter dat we eigenlijk niet kunnen wachten tot die zomer voorbij is. Enfin ‘we’ is gelogen. Vooral Anthony heeft daar last van. Ongeduldige mens. Zeer vervelend.

We gingen een lijst maken met dingen die jullie beter kunnen doen. Die lijst is leeg. In de plaats daarvan staat er (in drukletters, zeer vervelend): DANK U ZEGGEN. 

Misschien heeft het te maken met Tom zijn reis in Denemarken en die van Anthony in Nederland. Met onze kinderen in het zwembad, onze vrouwen in onze armen en ons glas rosé in onze handen. Maar dan nog: onder jullie leiding is Zwijgen is geen optie een club geworden waar we lid van willen worden. Kom hier met die link naar dat mecenaat!

Deemoedig knikje,
Pathetische knieval,
En drie kussen te beginnen op de rechterwang,
Tom & Anthony

PS: Paul & Ann, respectievelijk van de 
PPS: Socialistische Mutualiteiten en Familiehulp
PPPS: In een extra zigootje!
PPPPS: Tiramisu is ook lekker.


We beelden het ons in: Je komt tot het einde van deze persoonlijke liefdesverklaring. Je leest dit tekstje, duidelijk geschreven met trillende vingers. Vragend, bijna smekend om deze club niet te verlaten. En dan jij. Klik. Meedogenloos. Je schrijft je uit. Was het dan toch geen liefde?

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie