Anthony Bosschem – Vrij maar verbonden

Of luister naar de Podcast

Waarover gaat deze aflevering?

Dankzij jou krijgen onze gasten het publiek dat ze verdienen. Al bijna 150 gesprekken lang. Evenveel boeiende mensen namen plaats aan onze tafel. Nooit een routine maar steeds met meer vertrouwen. Maar plots zit je aan de andere kant.

En dan.

En dan is je eerste antwoord ‘Een beetje onwennig’. Want voor één keer zat Anthony aan dezelfde kant van de tafel maar in die andere rol. Socius vroeg ons om het verhaal van Zwijgen is geen optie te vertellen op camera, als gast in onze eigen studio. Eerlijk? Onze eerste reflex was om nee te zeggen. We praten niet graag over onszelf.

Toch zeiden we ja. Gelukkig zeiden we ja. Dankzij de minzame Nicky Aerts konden we eindelijk onder woorden brengen wat Zwijgen is geen optie voor ons is. Wat het zou kunnen zijn, voor ons maar we hopen ook voor jou.

Voor één keer een gesprek over ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Shownotes

  • Met veel dank aan Socius, die dit gesprek mogelijk maakte en uitzond als deel van hun Trefweek.
  • En evenveel dank aan Nicky Aerts die ons niet kende maar zich voor de gelegenheid helemaal onderdompelde in onze wereld. We zijn vanaf nu trouwe luisteraars van Pompidou op Klara.
  • Onze allereerste gesprekken met Murielle Scherre en Steven Desair komen aan bod. Als die anders waren gelopen dan waren we vandaag waarschijnlijk nog steeds ‘iets in de media‘ aan het proberen.
  • Boeken die een belangrijke inspiratiebron waren voor onze ‘bijbel’:

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

We mogen wel zeggen dat onze gesprekken iets met de mensen doen. Ze zijn voedsel voor de ziel. Ze doen je brein knetteren en je handen jeuken. Na zo’n gesprek, voelt het soms alsof je niet alleen bent, met je zorgen, met je dromen. Zoiets is kostbaar. En dat zet je niet achter een paywall. Daarom zijn al onze gesprekken gratis beschikbaar voor iedereen. Ze maken daarentegen is helemaal niet gratis en daarom zijn er allerlei manieren om ons te steunen, om de gesprekken en wat ze teweegbrengen openbaar te houden.

Dat wil ik ook steunen

Verwante afleveringen:

Eén reactie

 1. Ruven zegt:

  Dag Anthony, Tom en Freek,

  Bedankt om van zo’n onmetelijke waarde te zijn in mijn leven en ongetwijfeld ook in dat van anderen. Het is een waarde die niet te beschrijven valt, maar waarvan ik overtuigd ben dat jullie hem ook voelen!

  Ik volg jullie sinds de eerste aflevering op YouTube en ben mecenas geworden vanaf het moment dat ik doorhad dat dat kon. Op het einde van heel wat afleveringen stond ik op het punt jullie te mailen om te delen wat het voor mij betekende, maar telkens moest ik het even laten inwerken en dan was daar alweer een nieuwe aflevering.

  Deze ps. reeks geeft me de kans even met jullie mee te verwerken en na de overweldigende existentiële stroom van gevoelens en gedachten met zoveel liefde terug naar mijn eigen leven en de wereld te kijken.

  Dankje voor de kunst die jullie hier creëren. Bedankt om jullie gaven in te zetten om deze wereld echt tot zijn recht te doen komen.
  Het zijn telkens prachtige projecties geweest van mijn innerlijke leven en laten me ervaren hoe één alles is!
  Ik heb mezelf de afgelopen jaren, tijdens het kijken naar Zigo, met heel wat geïdentificeerd: ondernemer, gehuwde man, alcoholmisbruiker, extreem spiritueel, klimaatactievist, clown, onderwijshervormer,.. en zoals je kan lezen niet echt in evenwicht. Altijd zoekende, vanuit een gebrek aan zelfliefde. Jullie gesprekken hebben me veel moed gegeven én bevestigde de inzichten die ik bij mezelf ontdekte in deze evenwichtsoefening.

  Het meest frappante tot nu toe vind ik dat ik als ongedoopte atheïst het afgelopen jaar Catechese mocht volgen in een Katholiek klooster naast mijn deur en dat ik op weg ben naar mijn doopsel en dat ook dat samenviel met het binnenkomen van de eerste religieuze gesprekken met jullie gasten. Ik kon het niet geloven en het gaf me zoveel steun!

  Ik zeg altijd tegen mijn vrouw over gebed, dat na een diepgaand gebed ik de helderheid van de kleuren waarnaar ik mag kijken is toegenomen! Awel, ik kan net hetzelfde zeggen na het bekijken van jullie afleveringen. Jullie zijn voor mij een ongelooflijke genade! <3

  Misschien dat ik ooit terug op facebook kom of jullie zelfs eens opzoek tijdens een opname of event. Voorlopig geniet ik samen met mijn vrouw van de waarde die jullie hierboven creëren! Dankje! <3

Geef een reactie