Benjamin Verdonck: Hoe het zou kunnen zijn

Teerbeminde denkers,

Er is iets met Benjamin. Hij maakt werk dat door zowel critici als de grote massa bewonderd wordt. Hij maakt werk dat slaat en zalft. Dat groots is en tegelijkertijd bescheiden blijft.

Er is iets met Benjamin. Met de manier waarop hij met kunst de wereld probeert te veranderen. Met elk werk. Met elke voorstelling.

Luister naar zijn woorden en het woord ‘voorstelling’ zal nooit meer hetzelfde zijn.

Bekijk of beluister hier het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/benjamin-verdonck/

Het valt op hoe vaak wij mails krijgen van leerkrachten die onze gesprekken gebruiken in hun klassen. Als we hen mogen geloven – en dat doen we – zijn ze vaak de start van boeiende, moeilijke lessen waarbij hun leerlingen gestimuleerd worden om kritisch na te denken. (Cool hé?)

De verkopers van schoolhandboeken verklaren ons gek, maar wij zijn er redelijk trots op dat er van het schaarse onderwijsbudget geen geld naar ons moet stromen. Alle leerkrachten kunnen gewoon gratis al onze gesprekken in hun klassen gebruiken.

Waarom?
Dankzij onze Mecenassen: eenvoudige en bijzonder mensen die ons met een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage steunen. Vanaf 10 euro. Ook Mecenas worden? Leer er hier meer over.

Daarom.

Verwante groeten,
Tom & Anthony

ps: Met 1.200 euro loon is
pps: een parkeerboete van 50 euro
ppps: gelijk aan vier procent.
pppps: Met 5.000 euro loon kost
ppppps: dezelfde overtreding
pppppps: slechts één procent.
ppppppps: Gerechtigheid x 4!


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

De zomer is, met haar cocktails en heruitzendingen van de Kampioenen, geen moment om je uit te schrijven van een nieuwsbrief. Toch?

Wij liggen met onze voeten in het gras, te dromen van, Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie