Bert Roebben: Geloven is een keuze

Dravende dromers,

We horen wel vaker dat we iemand “echt eens moeten spreken”. Maar het is toch iets anders als die opmerking van Anneleen De Bonte komt, de vrouw die op onze laatste Zwijgen is geen optie Soiree een zaal van 500 mensen tot een staande ovatie bracht met een uiteenzetting over macht en verantwoordelijkheid.

Nog iets anders is het wanneer de gast die ons aangeraden wordt, theoloog Bert Roebben, een boek geschreven heeft dat “Volharden in de broosheid” heet. Een boek dat er elegant in slaagt schijnbare tegenstellingen met elkaar te verzoenen. Moeten we voor onszelf zorgen of voor de wereld? Egoïstisch zijn of altruïstisch? Streng of vergevingsgezind? Een vat vol nuance, die Bert, stevig onderbouwde nuance.

Bekijk of beluister hier het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/bert-roebben/

Het is donderdag en tijd voor een tweeledige bekentenis:

1. De vele input die we van onze Mecenassen krijgen, zijn voor ons voer voor urenlange gesprekken over de beslissingen die we bij Zwijgen is geen optie nemen. De onderwerpen die we aanhalen, de gasten die we uitnodigen, de manier waarop we proberen te leven van dit werk, …
2. Van die urenlange gesprekken zien jullie het eindresultaat in onze uitzendingen en in onze reacties in de Facebook groep voor Mecenassen. Maar we willen graag onze Mecenassen nog meer mee achter de schermen te nemen.

Na een tweeledige bekentenis volgt, lekker strak, een eendelig experiment.

1. We gaan de vragen van onze Mecenassen bundelen en beantwoorden in een speciale video en podcast. Als dat allemaal meevalt, wordt het iets dat we om de paar maanden gaan doen.

Zou je graag vragen aan ons stellen? Of wil je graag onze antwoorden horen? Dan is het tijd, jawel, om Mecenas te worden van Zwijgen is geen optie.

Klik hier om te ontdekken hoe je Mecenas wordt.
Of niet.
Je ziet maar!

Wervelend,
Tom & Anthony

ps: Zachtjes.
pps: Niet uit angst.
ppps: Niet uit bescheidenheid.
pppps: Niet omdat het makkelijk is.
ppppps: Maar zachtjes.
pppppps: Omdat het moed vraagt.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Nicole Stevens was sinds haar kindertijd erg begaan met het lot van de Australische Buizerd. Vooral omwille van de zorgvuldige manier waarop hij zijn nest bouwde, uit kleine stukjes uitschrijflinks van nieuwsbrieven.

Wie op zoek is naar een nieuwe naam voor zijn of haar politieke partij – excuseer – politieke “beweging”, zoek niet verder! De kelder ligt vol bij Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie