De afhankelijkheid, niet de groei – Hans Claus

Lieve Helden,

Wanneer we dit schrijven, is het gesprek met gevangenisdirecteur Hans Claus een aantal weken achter de rug. Maar nog elke dag is het aanwezig. Kleurt het de bril waarmee we naar onszelf en naar de wereld kijken.

We zien ons betekenis kopen, gecreëerd door medemensen van wie we ons onafhankelijk wanen. Kritiekloos vasthouden aan een ideologie die zichzelf verkoopt als neutraal. Efficiëntie omarmen zonder af te vragen welk doel nog gediend wordt.

Soms mag het een beetje schuren. Kijk maar:
https://zwijgenisgeenoptie.be/hans-claus-reunie/

Dit is echt het moment om op te biechten dat we deze voormiddag gratis champagne stonden te drinken op een receptie waar Sven Gatz de nieuwe ruimtes van de Vooruit in Gent inhuldigde. 

Het is niet de eerste keer dat we onszelf binnenpraten op recepties om te smoochen met Svennie. En we mogen echt nog niet verklappen waarom, maar deze keer was toch bijzonder.

Is dat dan
Wat men noemt
Een cliffhanger?

Tom & Anthony

ps: Ni l’un, ni l’autre
pps: Bâtard, tu es
ppps: Tu l’étais, et tu le restes
pppps: Kijken 
ppppps: Lezen
pppppps: Samen luidop twijfelen
ppppppps: En dan dansen!


Elke persoon die uitschrijft is voor ons een extra reden om nog harder ons best te doen. Als je wegloopt, verhoog je dus de kwaliteit van onze mails zonder er zelf nog van te kunnen genieten. Dilemma’s. Blij dat wij daar geen last van hebben. 

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord