Dorien Draps

Dorien, waarom wil je graag Mecenas worden?

Spotify #2020wrapped gaf vandaag aan dat ZIGO mijn favoriete podcast is. In 2020 luisterde ik 1269 minuten naar jullie gesprekken. En het is waar: ik kan niet al die minuten luisteren zonder Mecenas te worden. Als host van mijn eigen podcast (Op wandel) weet ik hoe belangrijk het is om steun te krijgen van luisteraars. Daarom wil ik jullie via deze weg bedanken voor de mooie gesprekken, in de hoop dat we deze gesprekken nog lang mogen voeren!

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Noem me gerust eeuwige zoeker naar een thuis en naar balans. Ik heb veel verhuiswagens gezien, ik ben tegen de carrièremuur gecrasht én ik ben een 25-jarige millennial (hoe verschrikkelijk dat woord ook klinkt). Het maakt van mij geen uitzondering, maar wel ervaringsdeskundige van mijn tijd. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik de laatste jaren meer en meer bezig ben met bewustwording, zelfzorg en het innerlijke. Vorig jaar in oktober ging ik door een donkere periode in mijn leven. Ik ben toen beginnen wandelen, en op hetzelfde moment heb ik podcasts ontdekt. En die combinatie – wandelen en luisteren naar inspirerende mensen – heeft me door die periode heen geholpen. Het is al langer bewezen dat wandelen goed is voor je fysieke en mentale gezondheid. En voor mij heeft het werkelijk wonderen gedaan… Dat wou ik graag met anderen delen. Zo is ‘Op wandel’ geboren. Een podcast over wandelen en stilstaan, die al wandelend wordt opgenomen. Over het leven, over de kunst van het ongelukkig zijn en over die fameuze zelfontplooiing. En ik, ik verlies mezelf meer dan soms in al die plooien. Maar wanneer ik mijn schoenen aantrek en de deur uitga, met een ZIGO podcast in de oren, kom ik vanzelf terug op het juiste pad.

Ik werk daarnaast full-time in de reclame- en communicatiewereld als accountmanager en copywriter. Communicatie is echt mijn ding, en de podcast is een prachtig medium waar ik graag iets mee wou doen. De uitwisseling van kennis en de verbinding tussen ‘gewone’ mensen die tot stand komt tijdens een podcast is geweldig. Het is intiemer dan een boek.

Los daarvan ben ik ook echt een buitenmens. Alle mensen zijn eigenlijk buitenmensen. Maar die eigenschap zijn we voor een groot stuk gaan verloochenen door zo vaak binnen te zitten, gekluisterd achter onze laptop of televisie. Mijn missie is om van die indoorgeneratie terug de outdoorgeneratie te maken. Dat doe ik vanuit mijn eigen interesses en ervaringen, en vanuit mijn buikgevoel dat me aanstuurt om mensen terug te doen verbinden met de natuur.

Long story short: ik spendeer vandaag het meeste tijd en aandacht aan de verbinding met mezelf, met anderen en met de natuur. En dat doet ik onder andere door naar ZIGO te luisteren!

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord