Gerdien Ilmer over ons gesprek met Angelique Van Ombergen

Het ontlast me weer van een negatief gevoel over ons land, onze wereld. Angelique vertelt zulke waardevolle dingen over haar werk en haar zelf, op een manier dat ik denk: mensen kunnen toch ook wel heel veel en wie weet kunnen we dank zij die capaciteiten veel dingen weer goed krijgen. Ik heb verder telkens weer veel respect voor deze manier van interviewen en ik vind het heel spannend hoe Anthony er voor zorgt dat de geïnterviewde echt gaat praten over waardevolle en persoonlijke dingen. Ik merk dat hij zich goed voorbereidt, niet om met die voorbereiding indruk te maken, maar enkel om te laten zien dat hij begrijpt wat Angelique ons allemaal kan vertellen. De zwarte achtergrond bij de interviews vind ik goed gekozen. Net als het muziekje tussendoor – gewoon steeds hetzelfde houden hoor – waardoor je de tijd krijgt om wat je daarvoor te horen kreeg goed te verwerken en erover na te denken. Ik leer dus veel uit de interviews, over mensen. En de verhalen raken me ook emotioneel.