Hans Schmidt

Hans, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat ik dit een prachtig forum vindt. het gesprek met Hertmans bv was zowel qua inhoud als qua vormgeving nooit gezien en gehoord in Vlaanderen. Een programma waarin men de spreker laat spreken en dan nog 90 min. lang kon destijds op RTBF , soms in Nederland (alhoewel) maar zeker niet bij ons. Chapeau.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Na 40 jaar actief ijveren voor beter onderwijs blijf ik het nu, op rust, nauwgezet volgen en maak me zorgen over de vele conservatieve en pedagogisch onjuiste reflexen van velen die dan ook nog in de media een forum krijgen.
Ik schrijf artikels, ik publiceerde het boek “Onderwijs ? leerKazerne of leerThuis ?” ik verzamelde 9 experten rond mij en gaf bij Borgerhoff het boek uit “Is ons onderwijs gebuisd ? “ waarin 9 taaie onderwijsmythes worden getorpedeerd. Ik geef nog steeds navormingen en lezingen.
Sinds jaar en dag is mijn drijfveer de overtuiging dat onderwijs op de eerste plaats “Onderwijs-vormend” moet zijn en niet louter domweg onderwijs-volgend. Daarin ijverde ik vooral voor een veel stevigere implementatie van kunsteducatie.
Ik blijf nog steeds actief in de muziekbasisschool De Wonderfluit (heet nu Melopee) die ik samen met Rudy Coddens en Luc Heyerick in Gent stichtte.

Geef een antwoord