Henri VANDENBERGHE over ons gesprek met Walter Zinzen

“Kritiekloos volgen is niet nieuw”: “de merketeers hebben het overgenomen” … “dat interesseert de mensen niet”
als het voor sport en zelfs over cultuur minder belangrijk is, dan zet je toch de deur open voor de andere “thema’s”.
In het begin van de jaren ’70 werd ik al “aangepakt” door een “promotieverantwoordelijke” van een platenfirma omdat we het in Tliedboek “durfden hebben” over andere muzikanten dan diegenen die zij wilden “pushen”, maar die wij minder “interessant” vonden. Wij waren sowieso al meer geïnteresseerd in muzikanten die niet “platgedraaid” werden op de VRT omdat het “moest” van de platenfirma. Dezelfde drijfveer lag (en ligt hopelijk nog steeds) aan de basis van het festival BROSELLA
(BROSELLA wordt sinds 1977 in het Groentheater aan het Atomium georganiseerd. Dit openlucht amifitheater, gebouwd in 1932 door landschapsarchitect Jules Buyssens krijgt nu wèl meer aandacht van de VRT, omdat sinds kort ook Couleur Café er plaats heeft en omdat hun programmatie wèl volgt wat de marqueteers bepalen)

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony