Joke Flour

Joke, waarom wil je graag Mecenas worden?

Voor mezelf vormt ‘pionieren’ de kern van wat ik zelf het liefste doe. Dat vraagt (onder)zoeken, wroeten, flexibiliteit, creativiteit, snel schakelen, experimenteren, plannen, contacten leggen, samenwerken en ontdekken, zin voor vernieuwing,… In dit initiatief van jullie en in de bijzondere podcasts die ik tot nu toe mocht en kon beluisteren vind ik net dat terug. Het open, zoekende gesprek vanuit de ontmoeting. In wezen het zoeken naar ‘verbinding’ en vanuit het aftasten de raakvlakken ontdekken, de mogelijkheden en zoveel meer. Ik houd van de puurheid in de interviews en van de vele vraagtekens die mogen zijn.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Vandaag verdiep ik me in enkele boeken van Joke J. Hermsen. Ik lees ze wat als een trilogie: Stil de tijd – Pleidooi voor een langzame toekomst, Melancholie van de onrust en Kairos – Een nieuwe bevlogenheid.
En het boek ‘Actieve hoop, Hoe de chaos onder ogen zien zonder gek te worden’ van Joanna Macy & Chris Johnstone ligt in mijn blikveld, als een continue houvast. Ik spendeer momenteel de meeste tijd aan zoeken en lezen in boeken denk ik, naast de deugd uiteraard van een waardevolle ontmoeting en diepgaand gesprek.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord