Jonas Claus

Jonas, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik vind de gesprekken zeer boeiend en leerrijk. De rustige, doordachte manier van interviewen is een verademing in een door prestatie en sensatie verteerd medialandschap.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik probeer telkens opnieuw te kijken en te luisteren naar de betekenissen die mensen geven aan hun leven, indrukken, emotionele leefwereld etc. In het narratief zit voedsel voor de geest, en door er actief naar op zoek te gaan, (h)erkennen mensen elkaar. Toch de essentie van ons bestaan denk ik.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord