Marjan Doom: waarom moet wetenschap geld krijgen?

Hoogbegaafde Hemisferen,

Natuurlijk weten wij niet welke ervaringen jullie in het leven achter de rug hebben! Maar voor ons was een museum tot voor kort vooral gelinkt met het woordje Waarheid. Hetzelfde met wetenschap: Waarheid! 

Maar hallo daar Marjan Doom, curator van het Gents Universitair Museum. Marjan koos ervoor haar wetenschapsmuseum het museum van de twijfel te noemen. Qué?

Twijfel is niet vrijblijvend, zo leren we. En wetenschap is bovenal een methode om tot Waarheid te komen, maar geen garantie. En langzaamaan dreigen we, als maatschappij, die methode dood te knijpen. De gans te slachten omdat we sneller onze gouden eieren willen.

Dit is een gesprek dat je moet horen. Al is het maar omdat we samen met Marjan tot aan de grenzen van onze taal geraakt zijn. En het uitzicht daar schoon is.

Bekijk of beluister hier het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/marjan-doom/

De feestdagen liggen in het verschiet. Gezelligheid. Kerstbomen, kdootjes, voornemens. Dromen, dat ook. 

Wij dromen van meer genuanceerde gesprekken, om maar iets te noemen. Van slimme mensen die de ruimte krijgen om (eindelijk!) hun verhaal af te maken. Zodat wij daar allemaal slimmer van kunnen worden. Zodat we samen, met ons collectief verstand, deze wereld een beetje beter kunnen maken.

Je voelt ons komen maar het is daarom niet minder nodig, belangrijk of schoon: wij willen jou erbij als Mecenas. Om samen, stukje bij beetje, ons collectief verstand een trapje hoger te tillen. Met humor, emotie en heul, heul veel goesting.

Word hier en nu Mecenas.
Het wordt, dat garanderen we*, de beste beslissing van jouw leven.

*of niet. Maar je kan uitstappen wanneer je wil!

Vrank en vrij,
Tom & Anthony

ps: Steven Nimmegeers is
pps: een getalenteerd
ppps: logistiek 
pppps: medewerker.
pppppps: Een vader en een zoon.
ppppppps: Dat is niet gewoon genoeg.
pppppppps: Dat is veel.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

“Maak dat je met jouw vuile schoenen terug buiten staat! Potverdikke zomaar over mijn petunia’s lopen! Als ik u niet beter kende, ik zou denken dat je ook nog op de uitschrijflink had geklikt in de nieuwsbrief van zwijgen is geen optie!” – Zo sprak tante Ursula, fan van petunia’s. En van ons.

Al jullie kerstcadeautjes mogen liefst met rode strik errond (Tom zijn lievelingskleur) verstuurd worden naar Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie