Het Mecenaat

Wanneer cynisme ons van de wereld vervreemdt, brengt een eerlijk gesprek ons terug dichter bij elkaar. Naar een plek in het midden waar we samen aan oplossingen kunnen beginnen bouwen. 

Onze gesprekken zijn gratis beschikbaar. Voor iedereen, overal ter wereld en wie weet voor altijd. Dit is enkel mogelijk door de financiële bijdrage van onze mecenassen, de kern van Zwijgen is geen optie. Het is een club van verschillende mensen die twee belangrijke eigenschappen delen: ze zijn nieuwsgierig en ze hopen een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de wereld. Mecenassen betalen een bijdrage naar vermogen, dat wil zeggen dat er studenten en gepensioneerden zijn die €10/maand geven, maar ook ondernemers die €1.000 storten en ambtenaren die €25/maand bijdragen.

Mecenaat - Zwijgen is geen optie

Je herkent onze gevarieerde club aan de exclusieve mecenas pin. Twee touwen die elkaar stevig vast houden. Met losse eindjes, want we zoeken niet naar één juiste waarheid, er bestaan er veel naast elkaar. Zo wordt het gemakkelijk om via de pin andere Mecenassen te spotten. En kan je aan de wereld laten zien dat je een Mecenas bent. Dat je bereid bent luidop te twijfelen, dat er met jou gepraat kan worden.

Wat krijg je er voor terug?

  • Gesprekken die we dankzij jou gratis kunnen blijven verspreiden
  • Onze exclusieve Mecenas pin, ontworpen door Gerard van Afreux (danku Gerard!)
  • Een aparte nieuwsbrief waarin we duiden welke impact onze Mecenassen maken
  • Gratis toegang tot onze events en opnames
  • Een ‘Zwijgen is geen optie’ promopakket in de vorm van stickers & kaartjes
  • 20% korting op onze boeken, t-shirts en tote bags. 
  • Een uitnodiging voor onze besloten Facebookgroep & ontmoetingen met gelijkgestemden

Touw Gerard Mecenaat

Zeldzame tijd en ruimte voor gesprek

Zwijgen is geen optie is een vrijplaats voor nuance. Met onze gesprekken gaan we in tegen een alomtegenwoordig cynisme. We nemen tijd en geven ademruimte aan stemmen die op andere plekken niet altijd gehoord worden. Daardoor hoor je bij ons dingen die je nergens anders te horen krijgt. We zijn eigenlijk een soort klaslokaal waar je écht interessante dingen kan leren. 

De wereld kijkt

Onze gesprekken zijn gratis beschikbaar voor iedereen, en dat is niet zomaar. We vinden het belangrijk dat onze video’s getoond kunnen worden in scholen en in boardrooms, op festivals en in theaterzalen. 

Eind 2019 tikten we af op 4M views, schreven 10.000 extra mensen zich in op onze nieuwsbrief en halen we bijna 30K likes op facebook. Impact maken, quoi! Merci mecenassen!

Mediaplatformen als Knack, Humo en De Morgen gebruiken en delen onze gesprekken omdat ze vinden dat het stemmen zijn die gehoord moeten worden. Zo dragen we met onze nuance bij aan de kwaliteit van het publieke debat.

Betalen naar vermogen

Eigenlijk is het heel simpel: wij maken iets, en als jij dat goed vindt kan je daarvoor betalen. Hoeveel juist bepaal je zelf. 

We willen een diverse club waar iedereen meetelt, maar we snappen ook dat niet iedereen even veel geld kan missen. Dat wil zeggen dat ons mecenaat bestaat uit verschillende profielen die bijdragen wat ze kunnen: ondernemers, ambtenaren, kunstenaars, leerkrachten, gepensioneerden, studenten, huismannen en journalisten.

Uiteindelijk krijgt iedereen wel hetzelfde: leerrijke gesprekken die (door toedoen van het mecenaat) door iedereen bekeken kunnen worden. Schoon, zo delen met de medemens.

Deze mensen zijn net Mecenas geworden

Steven Terlaeken

3 juli 2020

Steven, waarom wil je graag Mecenas worden? We zitten in dezelfde denkwereld. Jullie praten met de mensen die puzzelstukjes bezitten om de wereld mooier te maken, te verbeteren. De gesprekken zijn steeds zeer boeiend Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig? Of… Meer lezen

Bernard Daelman

3 juli 2020

Bernard, waarom wil je graag Mecenas worden? Ik zoek mensen om mee te praten? Gesprekken op te bouwen waarin enige diepgang te vinden is en waarin vooral de andere te vinden is. Voor mij is het geven van 10€ in de maand al een financiële opoffering maar toch een blijk… Meer lezen

Marleen Van Genechten

3 juli 2020

Marleen, waarom wil je graag Mecenas worden? Omdat ik graag luister naar mensen die meer weten dan ikzelf. Omdat ik nieuwe , frisse ideeën oppik, omdat ik kan genieten van een goed spreker, hun enthousiasme kruipt in mijn lijf. Omdat ik ervaar dat verstandige mensen de wereldproblemen kunnen kaderen en… Meer lezen

Touw Mecenassen