Meryem Kanmaz: zonder strijd is niets verworven

Propere vrienden,

De onderklasse heeft geen geld, de middenklasse heeft geen tijd. Het zijn dat soort schijnbaar eenvoudige uitspraken waarmee Meryem grote waarheden deelt. Ze tonen hoe goed belezen ze is en hoeveel tijd ze spendeert aan het nadenken over de problemen van deze tijd.

We spraken met haar over onderwerpen die voor ons – en velen met ons – nog te nieuw zijn. De historiek van de islam, bijvoorbeeld, of de evolutie van het leven van gastarbeiders in ons land.

Er bestaat geen slecht moment om uw geest te openen. Gewoon doen joh.

Bekijk of beluister hier gratis het volledige gesprek.
https://zwijgenisgeenoptie.be/meryem-kanmaz/

Het is mooi weer en we hebben wat meer tijd om met onze kinderen door te brengen. Onze tuinen hebben er nog nooit zo netjes bij gelegen en de luchtkwaliteit is precies beter. Er is veel solidariteit en misschien ontdekken we nu wel wat er echt belangrijk voor ons is. Allemaal waar.

Maar we missen jullie. Straten vol zoemende mensen, botsen op het voetpad, een knuffel bij een toevallige ontmoeting en fijne gasten op bezoek in onze studio.

We missen jullie.
Echt waar.

Je kan ook virtueel nabij zijn, al een sjans, door:
– Te antwoorden op dit mailtje, heel vet
Hier te laten weten wat ZIGO voor jou betekent
– Of te lezen over hoe je ons kan steunen, natuurlijk

Tot snel,
Hopelijk,
Tom & Anthony

ps: Na drie weken
pps: keek ze voorzichtig
ppps: naar het voorschrift
pppps: van de dokter.
ppppps: Wat heb ik nodig?
pppppps: Had ze gevraagd.
ppppppps: Er stond maar een woord:
pppppppps: Mensen.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Deze nieuwsbrieven werden vorige week genomineerd voor de Nobelprijs literatuur. Dat plaats deze uitschrijflink wel in perspectief, niet?

Ze hebben het geprobeerd maar er is geen beginnen aan. Na decennia aan feesten is ons kantoor niet meer te ontsmetten. Kan iemand een emmer en sponsje brengen naar Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord