Mieke Stessens

Mieke, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik geniet heel erg van de gesprekken van “Zwijgen is geen optie”, omdat de spreker alle tijd en ruimte krijgt om te zeggen wat hij of zij wil zeggen. Dat is een verademing. Ik heb al enkele boeiende figuren leren kennen dankzij jullie gesprekken. Ik luister het liefst naar de gesprekken waarin zingeving aan bod komt. 

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik werk, heb een gezin en ben daarnaast actief in een kleine vzw waarbinnen mijn man en ik verbinding willen tot stand brengen tussen mensen. Ik doe vrijwilligerswerk in een palliatieve eenheid en schrijf graag. Ik denk dat mensen “hier bij ons” nood hebben aan vertraging en eenvoudige, échte ontmoeting met andere mensen. 

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord