Migranten aller landen

Ravissante Reigers,

Soms vind je de woorden niet om iets tegen te spreken waarvan je voelt dat het niet klopt. Of soms heb je de woorden wel, maar mis je de energie om ze uit te spreken. Of de overtuiging. Voor die drie problemen hebben we een oplossing.

Walter Zinzen schreef op onze vraag het tweede boekje in onze Zwijgen is geen optie boekenreeks. Het werd een feitelijk en glashelder essay over migratie. Wij zijn niet onbelezen in het thema, maar toch lazen we nooit eerder zo’n puntige argumentering om migratie anders, eerlijker, menswaardiger te bekijken.

Je kan het kopen. Bij ons. Hierzo:
https://zwijgenisgeenoptie.be/product/migranten-aller-landen/

Wil je graag ons eerste boekje “Waarom zwijgen geen optie is”, geschreven door Anthony, mee bestellen dan kan dat extravoordelig hierrrr:
https://zwijgenisgeenoptie.be/product/duopakket-zigo-brieven/

We wilden jullie deze week graag een nieuwe aflevering toesturen van onze reeks “Grote Vragen”. Zeker na jullie bijzonder lovende reacties op de eerste aflevering. (Dank uuu!)

In de volgende aflevering vragen we ons af hoe we er als individu in kunnen slagen om een systeem te veranderen. De fragmenten staan klaar, de tekst is grotendeels uitgeschreven, maar met rondlopende kindjes is het ons niet gelukt de tussenstukken tijdig (en vooral kwalitatief, rustig) op te nemen.

We zouden ons willen excuseren maar, met een altijd zo begripvol publiek zoals jullie, zou dat een blamage zijn. Dus bedanken we jullie gewoon. Voor het begrip. Voor de steun. En voor de tijd om mooie dingen te maken.

U zeer genegen,
Tom & Anthony

ps: Het was fijner
pps: zonder regering te zitten
ppps: toen de heren dames politici
pppps: niet beslisten
ppppps: ons collectief
pppppps: in huisarrest te plaatsen.
ppppppps: Straks geloven ze nog
pppppppps: dat ze goed bezig zijn.
ppppppppps: Wie organiseert er
pppppppppps: de eerste protestmars
ppppppppppps: via Zoom?


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

De eerste 5 mensen die zich uitschrijven voor deze nieuwsbrief, ontvangen gratis een ampule met onze tranen. Heerlijk om jouw vrijdagse portie frietjes zacht en zout mee te maken.

Deze nieuwsbrief werd nu al een paar weken niet meer verstuurd vanuit onze mythische kantoren in Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord