Moeten we vechten om woorden?

Of luister naar de Podcast

Waarover gaat deze aflevering?

In onze reeks Grote Vragen proberen we, aan de hand van fragmenten uit onze gesprekken, een antwoord te formuleren op een vraag die ons bezighoudt.

Er wordt gevochten om woorden, zoveel is zeker. Transmigrant of vluchteling? Blank of wit? Minder- of andersvalide?

Maar waarom voeren we die strijd? Is dat geen tijdverdrijf (zoals ons soms wordt toegestuurd)? Of een afleiding van “de echte strijd”?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Shownotes

We krijgen soms de vraag wanneer we gaan stoppen met palaveren en tot echte actie zullen overgaan. We moeten dan altijd denken aan deze scène uit The Life of Brian.

Het is echter een legitieme vraag. Heeft strijden om woorden zin? En waarom dan?

 

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

We mogen wel zeggen dat onze gesprekken iets met de mensen doen. Ze zijn voedsel voor de ziel. Ze doen je brein knetteren en je handen jeuken. Na zo’n gesprek, voelt het soms alsof je niet alleen bent, met je zorgen, met je dromen. Zoiets is kostbaar. En dat zet je niet achter een paywall. Daarom zijn al onze gesprekken gratis beschikbaar voor iedereen. Ze maken daarentegen is helemaal niet gratis en daarom zijn er allerlei manieren om ons te steunen, om de gesprekken en wat ze teweegbrengen openbaar te houden.

Dat wil ik ook steunen

Verwante afleveringen:

Eén reactie

  1. Seth Van Raemdonck zegt:

    Mooie analyse, Anthony. Spreken is zilver, zwijgen geen optie, maar soms wel goud…
    Wat ik eruit onthoud is dat, als we echt empathisch kunnen zijn (leren luisteren), we kunnen leren begrijpen wat woorden voor iemand anders betekenen… En dan zetten we een belangrijke stap naar een wereld met meer begrip en meer verdraagzaamheid.

    Groet,
    Seth

Geef een reactie