Moeten we vechten om woorden?

Of luister naar de Podcast

Waarover gaat deze aflevering?

In onze reeks Grote Vragen proberen we, aan de hand van fragmenten uit onze gesprekken, een antwoord te formuleren op een vraag die ons bezighoudt.

Er wordt gevochten om woorden, zoveel is zeker. Transmigrant of vluchteling? Blank of wit? Minder- of andersvalide?

Maar waarom voeren we die strijd? Is dat geen tijdverdrijf (zoals ons soms wordt toegestuurd)? Of een afleiding van “de echte strijd”?

Shownotes

We krijgen soms de vraag wanneer we gaan stoppen met palaveren en tot echte actie zullen overgaan. We moeten dan altijd denken aan deze scène uit The Life of Brian.

Het is echter een legitieme vraag. Heeft strijden om woorden zin? En waarom dan?

 

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Verwante afleveringen:

Eén reactie

  1. Seth Van Raemdonck zegt:

    Mooie analyse, Anthony. Spreken is zilver, zwijgen geen optie, maar soms wel goud…
    Wat ik eruit onthoud is dat, als we echt empathisch kunnen zijn (leren luisteren), we kunnen leren begrijpen wat woorden voor iemand anders betekenen… En dan zetten we een belangrijke stap naar een wereld met meer begrip en meer verdraagzaamheid.

    Groet,
    Seth

Geef een antwoord