Serge de Gheldere: De schop in de grond

Sympathieke Strijders,

Serge is er de man wel voor om het gevecht met het onmogelijke aan te gaan. Klimaatambassadeur voor Al Gore, mede-oprichter van Klimaatzaak, oprichter van Futureproofed Cities en sinds dit jaar – tegen wil en dank – ook in een gevecht voor zijn persoonlijke gezondheid verwikkeld.

We spraken hem drie jaar geleden. Maar met het jaar dat hij achter de rug heeft en de vorderingen die Europa maakt in haar strijd voor een leefbaar klimaat, wilden we hem heel graag terug spreken. Serge, immer minzaam, stemde toe. En wij zijn dankbaar dat we ons gesprek met jullie kunnen delen. Zodat we hem samen met jullie een spoedig herstel kunnen toewensen.

Bekijk of beluister hier gratis het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/serge-de-gheldere-reunie/

In de schier eindeloze stroom aan breaking news is het ook voor ons soms moeilijk geduld te bewaren. Alles voelt te weinig, te traag en te laat. Dat gevoel wordt er niet beter op als ons enige contact met de realiteit via schermen verloopt en er verder enkel de muren zijn om op te lopen.

We liegen niet als we zeggen dat jullie ons lijntje met de realiteit zijn. De bemoedigende reacties die binnenkomen, de namen en hoopvolle projecten die jullie ons toesturen maar ook, niet in het minst, de steun via het Mecenaat. 

“Traag geld”, noemen we het soms, de bijdragen uit ons Mecenaat. Het stroomt druppelsgewijs binnen, maar het blijft. Het is geld dat ons vraagt, of nee, gebiedt om tijd te nemen. Geduldig te zijn. Te focussen op het maken van kwaliteit en te vertrouwen dat de rest volgt.

En vandaag kunnen we dat vertrouwen, nog meer dan anders, goed gebruiken.

Als jij gelooft dat tijd en kwaliteit belangrijk zijn, overweeg dan vandaag om Mecenas van Zwijgen is geen optie te worden. Je leest er hier meer over.

Steeds Steviger,
Tom & Anthony

ps: Wij geloven
pps: dat er meer is
ppps: dan efficiëntie,
pppps: praktisch nut
ppppps: en impactmetingen.
pppppps: Dat geloven wij.
ppppppps: Dat volstaat.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Tien stemmen kunnen het verschil maken tussen een gewonnen of verloren verkiezing. Wij en onze 7 vrienden stemmen, gewoon principieel, niet op mensen die uitschrijven voor nieuwsbrieven. Wie ambitieus is, blijft beter.

We stonden gisteren voor de gesloten deuren van onze geliefde cultuurtempel in Gent. Niets te Corona. Blijkbaar is 11 november ook gewoon een feestdag voor Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie