Simon Hernandez

Simon, waarom wil je graag Mecenas worden?

Jullie maken fantastische content en het zou een ongelooflijk gemis zijn als dat niet langer zou kunnen doorgaan.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Graag zou ik mijn steentje willen bijdragen aan het “redden van de wereld”, hoe flauw dat ook moge klinken. Niet altijd even evident. Ik ben mariene bioloog van opleiding en doe nu onderzoek rond de impact en duurzaamheid van menselijke activiteiten op zee. Heel interessant, maar dat is uiteindelijk maar een fractie van wat er aan de hand is, of van wat moet gebeuren. En gaat langzaam. Als ik dan een semi-fatalistische nature documentary zie passeren (we love those), denk ik ofwel tic-toc-tic-toc, ofwel “’tis om zeep”. Maar daar help je niets of niemand mee natuurlijk.
Ik vind effective altruism zéér interessant, ben er zelf nog niet zo belezen in, maar het lijkt me iets waar veel potentieel in zit (indien het breed toegepast wordt). Weet niet of jullie al een gast over de vloer gehad hebben van wie dat de hoofd occupatie is, if not, zeker overwegen (eabelgium.org kan een bron van inspiratie zijn).

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord