Stefan Hertmans: Daar begint de moraal

Lieve Helden,

We spraken Stefan Hertmans kort nadat hij de Constantijn Huygensprijs wint voor zijn hele carrière. Klinkt vet, maar wat is die prijs waard, denken wij dan. Willem Elsschot, Louis Paul Boon, Harry Mulish, Hugo Claus, Annie M.G. Schmidt en Jeroen Brouwers wonnen hem eerder. Dat soort prijs dus. (Hallokes)

Stefan schreef met De Bekeerlinge en Oorlog en Terpentijn boeken die ons wereldbeeld grondig verstoorden. We kregen hem ruim twee uur op bezoek in onze studio en daar deed hij het weer. Weergaloos. Met liefdevolle onverbiddelijkheid. Kijk dit. Alsjeblieft. Kijk.

Het volledige gesprek, in podcast en video, voor iedereen:
https://zwijgenisgeenoptie.be/stefan-hertmans/

Vanavond hebben we Manon Janssens en Koen Verwee te gast in onze studio. Zij leidde de klimaattafel industrie in Nederland, hij ligt aan de basis van Sign For My Future. Er zijn nog een paar plaatsen om het gesprek bij te wonen en achteraf met hen in gesprek te gaan.

Jij wil dat graag?
Jij kan dat. Graag.
Hier inschrijven zo.

Wie voor 11 november Mecenas wordt, krijgt zo maar gratis en voor niets, zo lang de voorraad strekt en keihard combineerbaar met andere voordelen het recht om ongegeneerd in thermisch ondergoed en met kamerjas aan in de zetel te zitten op 11 november. Rust en vrede. Belangrijk. Mecenas worden doe je hierzo.

Respectvolle Groet,
Tom & Anthony

ps: gij
pps: gij die leeft
ppps: gij die spreekt
pppps: gij die droomt
ppppps: gij die de wereld vorm geeft
pppppps: plaats gij ook tijdig het vuilnis buiten?
ppppppps: dan is ‘t goed


Uitschrijven komt van het onschuldige woordje ‘bedaŭras’ dat in het Esperanto zoveel betekent als SPIJTIG. Taal liegt nooit.

Wij eten onze spaghetti het liefst warm, met veel groentjes en bovenop een tafel van Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie