Stefan Van Ransbeeck

Stefan, waarom wil je graag Mecenas worden?

Recentelijk heb ik voor het eerst als vrijwilliger een serieus engagement op me genomen. Ik heb daar onmiddellijk een onvermoed aspect van sociaal bezig zijn leren kennen, namelijk dat je een beetje geeft, maar vooral héél veel terug krijgt onder de vorm van warme contacten, interessante gesprekken, kruisbestuiving ed. Via een contact kwam ik in contact met Zwijgenisgeenoptie. De paar podcasts die ik al beluisterd heb hebben op mij reeds in die mate inspirerend gewerkt, dat ik er van overtuigd ben dat Vlaanderen en bij uitbreiding de mensheid gebaat zijn bij een dergelijk kanaal. Ik zet dus graag mijn schouders onder dit prachtige project.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Tot op heden, moet ik tot mijn schaamte bekennen, draaide mijn leven integraal rond mezelf, gaande van werk en gezin, over vrienden, hobby’s en sport, reizen, lekker eten en drinken. Echter via het lezen van non-fictie ben ik de laatste tijd gaan inzien dat zeker in deze tijd de nood groot is aan onbaatzuchtig denken en handelen, in sociale, ecologische maar ook economische domeinen.

Cool Stefan, we zijn echt blij en dankbaar dat je erbij bent. Dankzij jouw steun kunnen we Zwijgen is geen optie blijven maken. We hopen dat je bij ons veel fijne mensen ontmoet en dat we dankzij jouw tips en feedback nog veel schone gesprekken kunnen voeren. Tot snel!

Je kan Stefan mee verwelkomen in de commentaren onderaan deze post.

Geef een antwoord