Thijs Van De Graaf: Macht en waarden

Lyrische Lijsters,

Als de wereld massaal overschakelt van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie, wat doet dat dan met de machtsverhoudingen in de wereld? Zeker als er landen zijn voor wie olie nagenoeg de enige bron van inkomsten is? Dat is, al een aantal jaar, de eerste vraag die ons bij het ochtendgloren in het hoofd schiet.

Het blijkt een belangrijke vraag te zijn. En gelukkig hebben we een job waarbij we experts kunnen uitnodigen om belangrijke vragen te beantwoorden. In dit geval: Thijs Van De Graaf, schreef het eindrapport van het Internationaal Hernieuwbaar Energieagentschap, is professor in de Internationale Politiek én een begenadigd spreker. 

Begin 2021 met een perspectief zo breed en ambitieus als de verwachtingen die we van dit jaar hebben. Hoppaaaaaa!

Bekijk of beluister hier de volledige aflevering:
https://zwijgenisgeenoptie.be/thijs-van-de-graaf/

Deze aflevering is aan de lange kant en zit boordevol waardevolle informatie. Om alles wat verteerbaarder te maken, hebben we deze week extraveel moeite gestopt in de shownotes (onze chique woord voor de notities die je altijd onder onze afleveringen vindt). 

Deze aflevering is aan de lange kant en zit boordevol waardevolle informatie. We hebben het uitgerekend en komen aan een kleine 7,63 waardevolle inzichten per minuut. Gewoon. Vanaf vandaag. Gratis op het internet.

Zou je niet, om ook jouw plekje in de hemel te verdienen, Mecenas worden? Dan blijven we ook gewoon kwaliteit op het wereldwijde web pompen. Graag zelfs! Hier klikken, alsjeblieft.

Immer nieuwsgierig,
Freek, Tom & Anthony

ps: Hij beantwoordt
pps: al jullie vragen
ppps: op sociale 
pppps: en minder sociale media.
ppppps: Wij noemen hem vaak
pppppps: onze redder in nood
ppppppps: maar de dienst bevolking
pppppppps: noemt hem Freek.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Graaf Ravensburger ordonneerde de bevolking destijds om het aanklikken van uitschrijflinken te vermijden teneinde onmin te voorkomen. Ordonneren is onze stijl niet maar liefdevol vragen, dat dan weer wel.

De corona inspecteur stuurde ons een trieste foto door van een beschimmeld kopje koffie. Gevonden op onze bureaus, in Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie