Thomas Leysen: We hebben iedereen nodig

Stabiele Strandjutters,

Hij zegt het schoon in het Frans maar we vertalen het graag even in onze moerstaal: “We worden vaker door wantrouwen bedrogen dan door vertrouwen.” Het is een zin die op zoveel verschillende manieren de kern van ons urenlange gesprek vat.

Thomas Leysen was of is CEO of bestuurder bij bedrijven als KBC, Mediahuis en Umicore. Organisaties die een verleden met zich meeslepen maar ook de kans bieden om op grote schaal verandering te bewerkstelligen. Organisaties die gezien worden als zowel de oorzaak als de oplossing. Organisaties die we met argusogen volgen. Tankers.

Daar aan het roer gaan staan en die tankers proberen sturen richting “beter”, vraagt een bijzonder mens. En de essentie van zo’n mens proberen vatten, leek ons meer dan de moeite waard. “On est plus souvent dupé par la défiance que par la confiance.”

Dat is gelukt.

Bekijk of beluister het volledig gesprek hier:
https://zwijgenisgeenoptie.be/thomas-leysen/

Dank u.

In naam van Thomas Hertog, wiens woorden via onze video en podcast tot in De Standaard geraakten om daar een nog breder publiek te bereiken.

In naam van Charlotte Prové, die bij ons te gast was en ons mailde om te vertellen dat ze sindsdien regelmatig mensen mag inspireren als spreker.

En in naam van Thomas Goorden, wiens aanklacht bij ons na een fact-check door Knack de Antwerpse gemeenteraad tot meer transparantie dwong.

Geen podium zonder publiek.

Dank u.

(En dat podium blijft enkel overeind wanneer mensen zoals jij helpen het te bekostigen. Klik hier als jij ook wil helpen.)

De herfst is schoon,
Tom en Anthony

ps: Het geheim
pps: om een paar
ppps: beschermende armen
pppps: rond jouw lichaam te voelen,
ppppps: is bang zijn
pppppps: en de moed hebben
ppppppps: om het te zeggen.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Op de bodem van het Trasimeno meer liggen, amper verhuld, de lichamelijke resten van Ursula ‘Nsubscribé, uitvindster van de uitschrijflink.

Ons leven is een aaneenschakeling van wonderlijke gebeurtenissen en avontuur. Zo hebben ze deze week de straat heraangelegd voor Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Geef een reactie