Tomas Vanhoof

Tomas, waarom wil je graag Mecenas worden?

Het waren stuk voor stuk boeiende gesprekken die ik beluisterd heb, enkele tientallen, waarvan de meeste met mensen waar ik nog nooit van gehoord had maar die minstens even interessante en relevante dingen vertelden als de bekendere namen. Graag wil ik een steentje bijdragen om dit initiatief te laten blijven bestaan en minstens even graag wil ik de mecenassen leren kennen die die gasten hebben aangedragen. Want dat moeten óók erg boeiende mensen zijn waar je een goed gesprek mee kan hebben! :-)

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Het bestrijden van de klimaatcrisis. Ik draag als aktieve sympathisant bij aan de werking van ECoOB (Energiecoöperatie Oost-Brabant cv), help mee akties uitwerken bij Climate Express, lever input als aktief lid van klimaatbeweging Klimaan uit Mechelen, ben aktief in de gereedschapsbibliotheken van MAAKbar in Leuven en ‘T Deelateljee (nog in oprichting) in Tienen, heb de bijnaam gekregen “Peetvader van Herbruikbare Materialen” voor mijn werk in het afleiden van nog perfect bruikbare goederen naar organisaties met sociale doelen, enzovoort.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord