Voor Jan Masereel is Zwijgen is geen optie: spoorzoekers

Beste Zigo-aanstokers,
Jullie waren voor mij al heel veel boeiende fietsritten lang:
… een spiegel, op de momenten dat er lastige bedenkingen werden gemaakt.
… een klankbord, als jullie in een gesprek de vraag stelden die in mijn hoofd zat.
… een vonk in wat relationeel sprokkelhout.
… een soort éénrichtingsklik (kan dat eigenlijk? :) ) op professioneel vlak.
Ik geef halftijds les (maatschappelijke vakken) en laat me graag inspireren door wat ik bij jullie hoor en voel. Al zit ik al lang te kauwen op een manier om dit soort inhoud goed vertaald te krijgen naar de leer- en leefwereld van 17-18 jarigen. We organiseerden o.a. daarover twee jaar geleden een congres voor uitendelijk 600 zesdejaars: de J1000 Old school. Conclusie: we moeten de horizon durven zien. Dat hoor ik bij jullie vaak terugkomen.
Daarnaast heb ik een zaak die inzet op voldoening van mensen op hun werkplek (Content’ment).
Enkele jaren geleden stak ik voor een team een themadag rond voldoening in elkaar met als insteek de kruisbestuiving tussen wetenschap en filosofie binnen dat thema. Die dag werd gedoopt “Grote verhalen in een kleine wereld”. Inhoudelijk waren zowel de klanten als ik zeker tevreden, maar ik kreeg dat aanbod daarna toch niet echt breder gelanceerd.
Als ik het in jullie eerste Grote vraag over verhalen in grote en kleine werelden hoor gaan, dan is dat een soort van herkenning… Er zitten nog mensen op dat spoor.
Ik zou veel van hen allicht nooit zijn tegengekomen zonder jullie tijd, aandacht en energie. Merci.