Voor Sofie Van Belleghem is Zwijgen is geen optie Inspirerend

Ik leerde “Zwijgen is geen optie” kennen toen jullie vriendin Anneleen De Bonte hebben geïnterviewd. Zij was zo enthousiast over wat jullie doen en hoe jullie het aanpakken, dat ik jullie op FB ben gaan volgen. Helaas heb ik niet altijd de tijd (of de prioriteit moet ik ook eerlijk zeggen) om jullie volledige podcasts te luisteren (en dat frustreert me soms), maar volgens mij zijn de verkorte video’s, waar jullie fragmenten uitpikken, al een ware trigger! Zo zitten er thema’s en kleinere maatschappelijke aspecten tussen waarvan ik zelf ook al lang een buikgevoel heb dat het niet klopt. Sommige buikgevoelens kan ik wel deels verklaren, maar andere niet.
En dan halen jullie net die mensen naar voren die dat prachtig kunnen verwoorden en mij blij maken omdat zij “mijn” buikgevoel (waar ik verder niet altijd bij stilstond of waarvan ik dacht dat ik met dat gevoel helemaal alleen stond) zo mooi verklaren, beargumenteren en bevestigen! Dat sterkt me om zelf assertiever te zijn en mijn mening te durven zeggen (gesterkt door jullie video’s/podcasts). Zelf ben ik vaak te onzeker om de zaken aan te kaarten met woorden, via een debat dus.
Daarnaast zijn er ook thema’s waar ik zelf weinig over nadenk, en die mij prikkelen, waar mijn geest verruimd wordt door bepaalde mensen aan het woord te horen.
Jullie gasten zijn zorgvuldig uitgekozen, ze hebben allen een missie, een passie, een gedrevenheid, een tikje rebellie, ze hebben een duidelijke boodschap, zijn geëngageerd, eenvoudig en concreet en vertegenwoordigen ‘de gewone man’.
Volgens mij ligt dat ook aan jullie aanpak, jullie manier van open vragen stellen. Jullie geven de gastspreker echt een forum, lassen soms bewust stiltes in om nieuwe elementen en inzichten aan bod te laten komen. Jullie laten de sprekers helemaal zichzelf zijn, ze krijgen een forum waarin niet geoordeeld of veroordeeld wordt. En net daarom komen jullie en jullie sprekers zo geloofwaardig over.
Doe zo verder alsjeblieft!!!

(mijn woordenschat is niet rijk genoeg om Zwijgen is geen optie in één woord weer te geven dat alles omvat…)

Groeten,
Sofie