Bert Roebben: Geloven is een keuze

Of luister naar de Podcast

Wie is Bert Roebben?

We horen wel vaker dat we iemand “echt eens moeten spreken”. Maar het is toch iets anders als die opmerking van Anneleen De Bonte komt, de vrouw die onze laatste Zwijgen is geen optie Soiree een zaal van 500 mensen tot een staande ovatie bracht met een uiteenzetting over macht en verantwoordelijkheid.

Nog iets anders is het wanneer de gast die ons aangeraden wordt, theoloog Bert Roebben, een boek geschreven heeft dat “Volharden in de broosheid” heet. Een boek dat er elegant in slaagt schijnbare tegenstellingen met elkaar te verzoenen. Moeten we voor onszelf zorgen of voor de wereld? Egoïstisch zijn of altruïstisch? Streng of vergevingsgezind? Een vat vol nuance, die Bert Roebben, stevig onderbouwde nuance.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Shownotes

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

We mogen wel zeggen dat onze gesprekken iets met de mensen doen. Ze zijn voedsel voor de ziel. Ze doen je brein knetteren en je handen jeuken. Na zo’n gesprek, voelt het soms alsof je niet alleen bent, met je zorgen, met je dromen. Zoiets is kostbaar. En dat zet je niet achter een paywall. Daarom zijn al onze gesprekken gratis beschikbaar voor iedereen. Ze maken daarentegen is helemaal niet gratis en daarom zijn er allerlei manieren om ons te steunen, om de gesprekken en wat ze teweegbrengen openbaar te houden.

Dat wil ik ook steunen

Verwante afleveringen:

Eén reactie

  1. Marleen Van Genechten zegt:

    Goedemorgen vrienden mecenas,

    sinds ik zelf mecenas ben, heb ik enorm veel steun aan al deze gesprekken. De sprekers hebben geen oogkleppen op, ze spreken vrijuit, wat jullie ook aanmoedigen en je geeft de sprekers de ruimte om hun ding te zeggen. Ik put daar kracht uit, denk er over na, spreek er met andere mensen over. Ik vind het zalig om deze gesprekken te beluisteren en mijn eigen brein op die manier ook weer verder open zetten voor andere meningen en overtuigingen. Ik kan het niet genoeg benadrukken: “dank jullie wel”
    Marleen

Geef een antwoord