Bert Roebben: Geloven is een keuze

Of luister naar de Podcast

Wie is Bert Roebben?

We horen wel vaker dat we iemand “echt eens moeten spreken”. Maar het is toch iets anders als die opmerking van Anneleen De Bonte komt, de vrouw die onze laatste Zwijgen is geen optie Soiree een zaal van 500 mensen tot een staande ovatie bracht met een uiteenzetting over macht en verantwoordelijkheid.

Nog iets anders is het wanneer de gast die ons aangeraden wordt, theoloog Bert Roebben, een boek geschreven heeft dat “Volharden in de broosheid” heet. Een boek dat er elegant in slaagt schijnbare tegenstellingen met elkaar te verzoenen. Moeten we voor onszelf zorgen of voor de wereld? Egoïstisch zijn of altruïstisch? Streng of vergevingsgezind? Een vat vol nuance, die Bert Roebben, stevig onderbouwde nuance.

Shownotes

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Verwante afleveringen:

Eén reactie

  1. Marleen Van Genechten zegt:

    Goedemorgen vrienden mecenas,

    sinds ik zelf mecenas ben, heb ik enorm veel steun aan al deze gesprekken. De sprekers hebben geen oogkleppen op, ze spreken vrijuit, wat jullie ook aanmoedigen en je geeft de sprekers de ruimte om hun ding te zeggen. Ik put daar kracht uit, denk er over na, spreek er met andere mensen over. Ik vind het zalig om deze gesprekken te beluisteren en mijn eigen brein op die manier ook weer verder open zetten voor andere meningen en overtuigingen. Ik kan het niet genoeg benadrukken: “dank jullie wel”
    Marleen

Geef een antwoord