18/05/2020: Thomas Hertog

Thomas Hertog is een toonaangevend wetenschapper in de theoretische fysica , met als specialisatie de relatie tussen de oerknal en de snaartheorie. Een persoon die niet terugdeinst voor de grote vragen, goochelt met de relativiteit van tijd en ruimte en letterlijk werkt aan de grenzen van wat we begrijpen. En elke dag die grenzen probeert op te rekken.
 
In mei 2018 lanceerde hij samen met Stephen Hawking (die hij zijn soulmate noemt) een nieuwe kosmologische theorie, die stelt dat het universum wél eindig en minder complex is dan we dachten. Hij vindt de studie van de kosmos belangrijk omdat die raakt aan de vraag ‘wat is onze plaats in het heelal?’. Om uiteindelijk uit te komen bij ‘wat betekent het om mens te zijn?’
 
We hebben hem te gast voor een intiem gesprek en jij kan als Mecenas de opname bijwonen.
 
Beeld: Gert Verbelen

Praktische details

Datum: Maandag 18 mei 2020 om 14u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Meld je aan voor dit event

Enkel Mecenassen kunnen zich registreren voor dit event.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony