Thomas Hertog: De mens terug in het midden

Of luister naar de Podcast

Wie is Thomas Hertog?

Wat doet dat met een Thomas, ruim twintig jaar innig te mogen samenwerken met een van de slimste mensen die ooit op onze aardbol heeft rondgereden? En wat doet dat met een Stephen Hawking, om een jonge Vlaming in jouw bureau op bezoek te krijgen en te beslissen dat je met hem jouw ideeën wil delen, aftoetsen en vormgeven?

Aan Stephen kunnen we het niet meer vragen. Aan Thomas Hertog wel. Zijn antwoorden deden ons hoofd tuimelen. Rond sterrenstelsels en zwarte gaten ver en dichtbij. Rond het nut van de wetenschap en het belang van doelloze nieuwsgierigheid. En rond de vraag die ons allen, van geboorte tot de dood, bezig houdt. Mag bezig houden. Welke plaats heeft de mens, in ons universum?

Het resultaat is een gesprek dat nog lang door onze aderen zal stromen. Klaar voor jouw shot?

Shownotes

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Verwante afleveringen:

3 reacties

 1. An Depuydt zegt:

  Hallo,
  Wat een fantastisch gesprek was dat ! Twee vragen kwamen spontaan bij me bovendrijven: Is er nog ergens een plek voor snaartheorie in dit verhaal ? En ten tweede: Zou het niet kunnen dat de theorieën die we bedenken om het heelal te beschrijven meer vertellen over de manier waarop onze hersenen werken dan over het heelal zelf ?

 2. Bert zegt:

  Dit gesprek is een wonder. De rust, de traagheid, het overdenken. Het niet (be)grijpbare proberen te begrijpen. Het aangezicht van Antony vertaalt de verwondering bij het aanhoren van zoveel diepgang. Indrukwekkend. Geweldig bedankt!

 3. Nelly Pierreux zegt:

  Ja, ook ik heb heerlijk genoten. Hoewel niet alles verstaan op het puur intellectuele niveau, toch resoneert het hele gebeuren op een diep level. Puur genot. Nieuwsgierigheid geprikkeld, out of the box denken aangemoedigd, … De mens als waarnemer en deelnemer tegelijk … Laat maar komen, meer van dat. Bedankt.

Geef een antwoord