Anaïs Van Ertvelde: Het mag niet moeilijk zijn

Ondertitels dankzij Carmen Baeken
Of luister naar de Podcast

Wie is Anaïs Van Ertvelde?

Vuile lakens! Wie Anaïs een beetje kent, weet dat het de titel is van haar uitstekende podcast waarin ze ruimte maakt voor eerlijke gesprekken over seksualiteit. En naar nieuwe woorden zoekt om het erover te hebben. (Hashtag nodig.)

Maar Anaïs denkt breed. Zo onderzoekt ze hoe de lichamen die we hebben onze levens beïnvloeden. Als ik op een onbewoond eiland geboren was, zegt ze, had ik mezelf nooit als gehandicapt beschouwd. Nu wel.

Tijd om bij te leren. Mailbox dicht. Oren open.

Zo kan je ook luisteren:

Bonusmateriaal

Shownotes

  • Vuile Lakens – Boek en podcast van Anaïs en Heleen De Bruyne
  • Michel Foucault heeft ons geleerd dat wie spreekt automatisch een norm oplegt aan de luisteraars.
  • Ons brein is niet gemaakt om structurele problemen te begrijpen. Maar als we uitgebreid luisteren naar mensen als Anaïs of Olivia Rutazibwa, dan zien we de mist langzaam wegtrekken.
  • De zoektocht van Anaïs naar een nieuw collectief deed ons denken aan het gesprek dat we met Geertrui Serneels hadden over de clash tussen het individu en de groep.
  • Anaïs heeft met haar onderzoeksteam een webcomic gemaakt: Rethinking disability
  • Meer Anaïs in deze Nederlandse podcast over seksualiteit: Ongehoord
  • Wie na dit gesprek meer wil, kan verder met deze tips van Anaïs.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Verwante afleveringen:

Geef een antwoord