Ondertitels dankzij Carmen Baeken
Wie is Anaïs Van Ertvelde?
Vuile lakens! Wie Anaïs een beetje kent, weet dat het de titel is van haar uitstekende podcast waarin ze ruimte maakt voor eerlijke gesprekken over seksualiteit. En naar nieuwe woorden zoekt om het erover te hebben. (Hashtag nodig.)
Maar Anaïs denkt breed. Zo onderzoekt ze hoe de lichamen die we hebben onze levens beïnvloeden. Als ik op een onbewoond eiland geboren was, zegt ze, had ik mezelf nooit als gehandicapt beschouwd. Nu wel.
Tijd om bij te leren. Mailbox dicht. Oren open.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
"*" geeft vereiste velden aan
Klik en abonneer (gratis!) in jouw favoriete podcast app:
Bonusmateriaal
Shownotes
- Vuile Lakens – Boek en podcast van Anaïs en Heleen De Bruyne
- Michel Foucault heeft ons geleerd dat wie spreekt automatisch een norm oplegt aan de luisteraars.
- Ons brein is niet gemaakt om structurele problemen te begrijpen. Maar als we uitgebreid luisteren naar mensen als Anaïs of Olivia Rutazibwa, dan zien we de mist langzaam wegtrekken.
- De zoektocht van Anaïs naar een nieuw collectief deed ons denken aan het gesprek dat we met Geertrui Serneels hadden over de clash tussen het individu en de groep.
- Anaïs heeft met haar onderzoeksteam een webcomic gemaakt: Rethinking disability
- Meer Anaïs in deze Nederlandse podcast over seksualiteit: Ongehoord
- Wie na dit gesprek meer wil, kan verder met deze tips van Anaïs.
- Boek: Your silence will not protect you van Audre Lorde.
- YouTube rondetafelgesprek over disability, seksualiteit en relaties.
Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?
We mogen wel zeggen dat onze gesprekken iets met de mensen doen. Ze zijn voedsel voor de ziel. Ze doen je brein knetteren en je handen jeuken. Na zo’n gesprek, voelt het soms alsof je niet alleen bent, met je zorgen, met je dromen. Zoiets is kostbaar. En dat zet je niet achter een paywall. Daarom zijn al onze gesprekken gratis beschikbaar voor iedereen. Ze maken daarentegen is helemaal niet gratis en daarom zijn er allerlei manieren om ons te steunen, om de gesprekken en wat ze teweegbrengen openbaar te houden.