Dalilla Hermans: Strijden is mijn dagtaak niet meer

Of luister naar de Podcast

Wie is Dalilla Hermans?

Vandaag graag een beetje tromgeroffel – dank u – voor Dalilla ‘Truth Bomb’ Hermans.

We praten over moeilijke onderwerpen – racisme, verkiezingen, trollen, de zinloosheid van het leven – maar op één of andere manier is het de hele tijd leerrijk en plezant.

De eerste keer spraken we Dalilla net voor haar deelname aan De Slimste Mens. Zenuwachtig, bedachtzaam, strategisch. Vandaag hoor je de echte Dalilla. Bevrijd. Van zichzelf en van de blik van de ander.

Zo kan je ook luisteren:

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken?

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Verwante afleveringen:

2 reacties

 1. Godelieve Van der Straeten zegt:

  Een heel fijn gesprek. Ik ben het zo roerend eens over de nalatigheid van de journalistiek. Bvb. 6 maanden geleden hoorde ik op het radio 1 middagnieuws een verslag van de nationale bank over een vraag gesteld door de NVA: hoeveel dragen migranten bij aan de welvaart in Belgie? Uitgedrukt in BNP. Of hoeveel romen ze af van “onze” rijkdom? Het verslag was overduidelijk: de migranten dragen heel veel bij aan het BNP van België. We zouden veel armer zijn zonder de migranten. Op het nieuws van 19h geen woord daarover. Ik vraag het aan mijn TV kijkende vrienden. Geen woord daarover. Niemand heeft het ooit gehoord.
  Is het gecensureerd? Uit het nieuws gehaald? Door wie?
  Een interview bij Friedl Lesage. Niet de minste in haar vak. Ook daar zegt de geïnterviewde hoeveel de journalistiek bijdraait om het stereotiepe beeld van de profiterende migrant te blijven ondersteunen. Geen enkele vraag of antwoord van Friedl. Gewoon de volgende vraag. Dan denk ik: hè jij bent ook een journalist. De vraag is ook aan jou gericht.
  Een en ander wordt wel duidelijk in de beleidsovereenkomst van de VRT. Die heb ik gevonden op Pala. De zogenoemde neutraliteit. Vorige week het verslag van de Universiteit over nieuwsgeving door de VRT. Zonder meer gebuisd op alle vlakken. Wat een oneerlijkheid roepen journalisten. Ze hebben werkelijk geen enkele voeling met de echte realiteit en wensen die ook niet.
  Gelukkig is er jullie forum om werkelijk te beluisteren, een voedingsbodem om mee te denken. Daar ben ik jullie 10000X dankbaar voor. Ook voor de vele verwijzingen die jullie meegeven. Echt de vele moeite waard om bij te leren, te overwegen, te begrijpen.
  DANK JULLIE ZEER. 🙏🙏🙏

Geef een antwoord