Hetty Helsmoortel: Wie willen we zijn?

Of luister naar de Podcast

Wie is Hetty Helsmoortel?

Hetty startte het grootste wetenschapsfestival van Vlaanderen, zit met Lieven Scheire in de Nerdland podcast en is huiswetenschapster in onze favoriet actua programma De Afspraak.

Daar zit een lijn in: Hetty wil dat we meer over wetenschap en technologie praten. Want wat vroeger nog ondenkbaar leek – het DNA van mensen aanpassen, om maar iets te noemen – kan vandaag. Dat is mogelijks fantastisch en griezelig, aan ons om te beslissen.

Wie willen we zijn?

17.000 mensen ontvangen wekelijks een nieuw gesprek

Schrijf je gratis in >

Of deel deze video gratis op jouw website.

Zo kan je ook luisteren:

Klik en abonneer (gratis!) in jouw favoriete podcast app:

Over het gesprek

ZIGO Mecenas Sofie Verhalle kon het gesprek met Hetty al voor de uitzending bekijken. We vroegen haar wat zij van het gesprek vond:

“Het is een gesprek dat bij mij anders binnenkomt dan een David of Dalilla. Daar gaat het over thema’s die meer emoties oproepen en universeler lijken te zijn: klimaat, racisme, … De Grote Thema’s. Dat is eigenlijk niet waar als ik erover nadenk. Wat Hetty vertelt is diepmenselijk. Ik herken haar verhaal over depressie, steeds op zoek gaan naar antwoorden, denken dat je overal tussen valt of dat je twee werelden moet combineren. Op zich zou ik haar willen zeggen dat ze net dat aan het doen is wat ze wou doen: een andere wereld scheppen, een ander vakje maken. Het lijkt alsof ze in de marge aan het morrelen is, maar daar gebeurt er zoveel. In die marge zit waarde, zit waarheid, zit er een ziel, zit er passie. Herkenbaar.”

Zo wordt Zwijgen is geen optie gemaakt

De gesprekken die je kan bekijken en beluisteren via Zwijgen is geen optie zijn het eindresultaat van ons Mecenaat: een verzameling nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage en hun kennis onze werking mogelijk maken.

Onze gesprekken worden ook mee door hen verspreid, geholpen door de inmiddels 10.000 leden van onze gratis nieuwsbrief.

Leer hier meer over het Mecenaat of over Zwijgen is geen optie.

Verwante afleveringen: